Skip to main content
  • 13.12.2017.

Sve je spremno za 11. Seasplash platformu – čekaju vas dva nova programa

U Puli je nedavno otvoren nekomercijalni klub Kotač od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja EduSplash platformi, a sada će se u gradu od 16. do 31. prosinca održati 11. Seasplash platforma u sklopu manifestacije "Prosinac u Puli".

Piše: 

Kako se veliki broj projekata i ideja udruge Seasplash bazira na participaciji, dinamici i razvoju, isti slučaj je i sa Seasplash platformom nastalom prije 11 godina. U službi 11. Seasplash platforme su mlade nade produkcije i organizacije kao što je voditeljica događanja, dvadesetogodišnja Ema Badurina.

Ova platforma nastala je prvenstveno kao platforma za razvoj mladih ljudi. Također, u sklopu ovogodišnje Seasplash platforme provodi se i praktični dio edukacija EduSplash platforme koja je nedavno osvojila i nagradu Ambasador za najbolji edukativni program 2017. godine. – rekla je Ema.

Novost 11. Seasplash platforme su dva nova programa koja će se odvijati u klubu Kotač. Jazzavac je jazz večer s glazbenicima koji se prema jazzu odnose s kreativnim pristupom, a 22. prosinca tako će nastupiti Kozmodrum i Shogo's Foosy, a Roll your Punk večer, koja se fokusira na punk-rock, 23. prosinca će ugostiti Cirkus iz Poreča, FOB iz Pule, mlade pulske snage Kani Bastardi te zagrebački Mašinko. Također, platforma je bogatija i za još jedan kolektiv tj. Program Urban Penetration: New skills on the block. Radi se o parkour i free running ekipi Team Limitless koji će svoju prezentaciju imati 30. prosinca na platou ispred multimedijalnog centra Svetih srca.

Zahvalni smo na prilici koju smo dobili i što nas je udruga Seasplash prepoznala i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama promovirati jednu novu vještinu tj. vrstu ekstremnog sporta te tako za iduću godinu organizirati i natjecanje u parkouru i free runningu – objasnio je Momčilo.

Tim Sesplash platforme je i ove godine opipao bilo Pule te se potrudio proširiti i obogatiti prazničke dane događanjima koji će publici predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova. Isti je slučaj s dosadašnjim događajem Showcase koji ove godine postaje ShowClash, a koji će se održati na Božić u Titovom parku.
{youtube}YglSyonD1X4{/youtube}

Nastao na temeljima glazbenog programa Showcase koji je začet pod kapom udruge Seasplash te zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-je i producente koji pokrivaju glazbene stilove bass scene. U Titovom parku će se održati clash odnosno natjecanje i “sudar” kultura i stilova sudionika pulske bass scene, a o pobjednicima natjecanja odlučit će publika – istakli su Marin Režić i 207.

Sam početak Platforme će obilježiti skate natjecanje Keep it real, u subotu, 16. prosinca na skate parku Rojc i u klubu Kotač, 29. prosinca na redu C.U.B.E. breakdance i hip-hop natjecanje u klubu Uljanik, a cijeli, a dvotjedni niz događanja tradicionalno će zatvoriti proslava Nove godine na tri pozornice u Zerostrasse tunelima i u parku Petra Krešimira IV pod nazivom Sub Day Zero.

[EduSplash]

[Seasplash]

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2