Skip to main content
  • 29.08.2016.

Radionica neobičnih zvučno mehaničkih uređaja u Zagrebu

Radionica pod nazivom Sound Scanner pod vodstvom moskovskog medijskog umjetnika Dmitryja Morozova aka ::vtol:: održat će se u Radioninom labu 10. i 11. rujna s početkom u 12 sati.

Piše: 


Radionica je dio ovogodišnjeg izdanja Hybrid Sound Festivala. Radionica je organizirana u suradnji s Ljudmila Media Labom iz Ljubljane.

Radionica uključuje izradu malog soničnog instrumenta koji konvertira male objekte s grubom površinom u zvuk. Glavni dio projekta čini DIY laserski pick-up mikrofon, koji će skupljati svjetlo reflektirano od lasera prema neujednačenoj površini i pretvoriti iste u podatke. Na radionici će se koristiti i Arduino mikrokontroler, dok će zvučna i kontrolna logika biti rađena u Pure Data softveru. Također biti će moguće izraditi i verziju instrumenta bez računalne podrške koji će koristiti Arduino mikrokontroler s ciljem kontroliranja jednostavnog analognog sintisajzera. Obje varijante nisu međusobno isključive. Uređaj će koristiti dva motora – jedan stepper motor koji će rotirati objekt, dok će drugi biti servo motor koji će kontrolirati pick-up.
{youtube}9tGt91FNKi8{/youtube}

::vtol:: aka Dmitry Morozov (RU) moskovski je medijski umjetnik, glazbenik i inženjer neobičnih zvučno-mehaničkih uređaja. Svoje ideje implementira u tehnološki uvjetovanu umjetnost kroz robotiku, sound art i umjetnost temeljenu na znanosti. Sredinom 2000-tih Dmitry Morozov počinje vrlo aktivno koristiti svoje DIY i circuit bending modificirane instrumente za svoje glazbene projekte, no izrađuje i instrumente prema narudžbi za druge glazbenike i medijske umjetnike. Pored stvaranja glazbe i instrumenata, izrađuje audiovizualne umjetničke instalacije, promovira tehniku circuit bending i DIY elektroniku kroz predavanja i radionice.
{youtube}uC5RaE5iEpw{/youtube}

Vrijeme radionice: 10. i 11. rujna, 12-18h. Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com do 9. rujna točno u ponoć, a više info o cijenama pronađite ovdje.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk