Skip to main content
  • 19.04.2017.

10 godina LED Festa otvara se u techno izdanju!

Želiš li ne izgovarati čitavo ime "Festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja" jednostavno ćeš abrevirati kao "LED Fest" i pozdraviti njegovo 10. izdanje.


Otvaranje je zakazano za 29. travnja u atriju Staroga grada Dubovca gdje se kao lajtmotiv nameće techno glazba koja šeće lepezom od Berlina, preko Detroita do Londona kako bi se osigurao događaj kojem će i globalni standard skinuti kapu za event koji započinje spajanjem kazaljki u ponoć i traje do 6 ujutro, nakon čega se nastavlja na 6 lokacija od travnja do kolovoza na kojima će posjetitelji moći prošetati elektroničkim i vizualnim.

Izuzetno ponosni su i na to da u goste stiže Sunčica Barišić s 20 godina iskustva na sceni. Donedavna aliasa Miss Sunshine, poznatija je elektroničarima pod svojim novim, vinilkom za Deeply Rooted potaknutim, aliasom Insolate dolazi kao DJ, producentica, voditeljica ugodne dislocirane disonance Out Of Place labela od 2015. Ova predana promotorica TRAUM evenata u Osijek dovodi DJ Rolanda, Francois X-a, Miltona Bradleyja, DJ Deepa, Antigone i Etappa Kylea, a TRAUM ujedno ugošćuje i party otvaranje Dimensions festivala. Nastupala je na značajnim regionalnim i globalnim križištima elektroničkog kao što su Rex, Tresor, Club d’Anvers, ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest, itd.

Festival će obogatiti i Borut Cvajner sa sofisticiranim DJ i produkcijskim vještinama i znanjem onoga koji vodi pulski vinyl only Vakum Records porenut prethodne godine uz dvojicu kolega. Ovaj sakupljač vinila glazbeno je aktivan već 15 godina, a dobar dio priče mladenaštva odvijao se na panorami Italije gdje je 2002. u Padovi pobijedio u natjecanju za najboljeg novog DJ-a. Zatim otkriva zvuk Berlina, a trenutno ga nalaziš u Hrvatskoj gdje u Puli organizira glazbeno-likovne večeri Ame. Ovaj gospodin kojeg je slušao i Trezor kaže kako je cilj: “Ostati odan sebi i podijeliti svoju ljubav s ostalima”.

Za potpunu homogenost ove glazbene tkanine brine se Dots, jedan od osnivača LED Festa i starosjedioc techna zainteresiran za val elektronike koji je prelio planet 90-ih kao i kompjuterskih eksperimenta sa zvukom 2000-ih, naginjući neobičnoj elektronici britanskog prizvuka. Kao DJ i organizator evenata, desetak godina promovira elektronička događanja u Karlovcu. Suosnivač je LED i Beat Svega audio-vizualnog programa, voditelj festivala LED Fest i odnedavno kluba Mala scena. S vremenom upoznaje i ugošćuje značajne ljude s domaće scene i surađuje s kolektivima kao što su Confusion, Dirtybeatz i VuBass i zvučne eksperimentatore Stormfield, Scanone, Ohmwerk, Aethek i techno susjede Ontal i Laga a za pultom si ga zatekao s umjetnicima kao UVB, VSK, Yan Cook, Lag, Insolate, Volster i Petar Dundov.

FB EVENT: LED Fest 10 – Otvaranje w. Insolate / Borut Cvajner / Dots

Događanje se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca i u suradnji s bistro-barom Kastel i tvrtkom Euroton.

Organizator LED Festa je udruga za poticanje kreativnosti i razvoj nezavisne kulture Poluga.

ATRIJ STAROG GRADA DUBOVCA, KARLOVAC
SUBOTA, 29.4.2017., 00-06H
INSOLATE (Out of Place, Deeply Rooted / Osijek)
BORUT CVAJNER (Vakum / Pula)
DOTS (Beat Svega / Karlovac)
Video: LED
Ulaz: 40 kn

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2