Skip to main content
  • 11.04.2014.

15. Žedno Uho u svibnju

15. Žedno Uho međunarodni festival aktualne glazbe u suradnji s multimedijalnim institutom MAMA pridružit će se recentni hrvatski bendovi i Dj-i u kontekstu ovogodišnjeg artistički nastrojenog programa.

Piše: 


Jubilarno 15. izdanje festivala Žedno uho obilježit će nastupima omiljenih im glazbenih stilova koje su zajedno s publikom otkrili, zavoljeli i poštivali tijekom petnaest godina beskompromisnog rada baziranog isključivo na glazbenoj kvaliteti, avanturističkom duhu, entuzijazmu i eksperimentiranju u potrazi za novim formama i sadržajima.
{youtube}BpQtS3Kq_VA{/youtube}

Potporu jednom od trenutno najkreativnijih  free jazz sastava na svijetu  – DKV TRIU i elektronskom eksperimentatoru Lawrence Englishu na samom otvaranju festivala 21. svibnja koje će se održati u dvorani &TD Studentskog centra skladno sadržaju nastupit će CHUI – mladi hrvatski trio koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Janko Novoselić – bubnjevi.
{youtube}3ydCsj15d1E{/youtube}  

Nakon prvog dana festivala 22. svibnja u klubu Močvara nastupit će GUDRUN GUT – veteranka berlinske elektro-pop scene s kojom će nastupiti uživo na elektronskim instrumentima hrvatski inovativni solo izvođač – LE CHOCOLAT NOIR koji je kao producent aktivan od 2006. Kombinirajući u svom radu – cold electronicu, electro i synth/wave upakirane u hardverski klupski orijentirani zvuk. Kao DJ potpora između nastupa nastupit će DJ PER LE CLER.
{youtube}VOKRJQ22mTY{/youtube}

Zadnjeg dana festivala 24. svibnja u klubu Močvara nastupit će FOREST SWORDS engleski producent humane elektronske glazbe koji će dijeliti stage s elektronskim eksperimentatorom i umjetnikom BEN FROSTOM. Kao domaća potpora iste večeri nastupit će Živa Muzika.  Živa Muzika je relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima underground i pop glazbe. Za ovu priliku pripremaju psihodelično-plesnu poslasticu mističnih zvukova iz eksperimentalnijih područja elektronske glazbe.
{youtube}ISTL9FPkUVI{/youtube}

Ulaznice za sve koncerte koji će se održati na 15. Festivalu Žedno uho mogu se kupiti u Dirty Old shopu na adresi Tratinska 18, prenosi portal Soundguardian.com

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2