Skip to main content
  • 26.03.2019.

5 himni Tensnakea, glavne zvijezde A Weekend Block Partya

Open-air gradski festival na Žitnjaku u drugom izdanju uz dub, hip hop, house i soul velikane od 28. do 31. ožujka u dvorištu The Garden Brewery.

Piše: 


Veliko ime A Weekend Block Partyja, sjajni njemački producent Tensnake, preuzima house subotu, 30. ožujka, u dvorištu The Garden Breweryja. Zagrebački festival pod otvorenim nebom vraća se sljedeći tjedan i to uz četiri dana žanrovski podijeljena na dub i reggae, hip hop, house i soul, a sve to u kombinaciji s craft pivom i hranom, dućanom ploča i merchandisea, otvarajući sezonu događanja pod otvorenim nebom, a ujedno najavljujući ljetne festivale. Sve to u maniri prave kvartovske zabave!

Subotnju house večer režira Tensnake koji dolazi live u dvorište pivovare. Od 2006. izdaje glazbu za vlastitu i prijateljske etikete, dobivajući hvalospjeve od glazbenih znalaca i kolekcionara, a njegov EP “In The End (I Want You To Cry)” iz 2009. završio je na prvom mjestu djhistory.com. Iduće godine je singl “Coma  Cat” postao zarazni megahit koji je zavladao plesnim podijima i radijskim postajama diljem svijeta, a Tensnakea nazivaju pionirom i izrazito preciznim kreatorom moderne plesne glazbe.

01. Tensnake – Coma Cat

Veliki klubovi, glazbeni znalci i brojni obožavatelji hvale njegovo umijeće čija glazba može premostiti žanrovska ograničenja, a često ga nazivaju producentom producenata. Hvaljeni debitantski album “Glow” izrodio je i suradnju s Nile Rodgersom, singl “See Right Through” bio je u 5 najprodavanijih na Beatportu, a kao vlasnik etikete True Romance neumorno nastavlja s vlastitim izdanjima, remiksira imena poput Little Dragon, Lana Del Ray i Aloe Blacc te priprema novi album.

02. Tensnake – See Right Through ft. Fiora

Album prvijenac “Glow” sadrži brojna gostovanja poput već navedenog Nilea Rodgersa, zatim Mneka, Jamie Lidella, Jacques Lu Conta, ali se na njemu ipak vokalno istaknula Fiora, australska glazbenica s adresom u LA-ju, koja je gostovala na čak sedam pjesama ovog albuma.

03. Tensnake – Love Sublime ft. Nile Rodgers, Fiora

Možete reći što god hoćete za Marca Niemeskija (Tensnake) ali već od početka svoje karijere on je imao nepogrešiv sluh za napraviti hitove koje osvajaju plesne podije. "Coma Cat" je postavio ljestvicu visoko, ali to nije bio problem za ovog producenta. Singl "Something About You" iz 2011. koji miješa zvuk 80-ih s okusom old school housea i drskim electro disco elementima, te zaraznim vokalnim samplovima, također je postigao impresivnu reakciju kod publike.  

 
04. Tensnake – Something About You

Sanjivi house groove uz gitarske rifove i mutne vokale dolazi u singlu “Desire” iz 2016. i momentalno mentalno transportira na daleki privatni otok te priziva ljetnu atmosferu i bezbrižno opuštanje. Uz ovih pet pjesmama sigurno je da ste spremni za plesnu house subotu na A Weekend Block Partyju.

05. Tensnake – Desire

Uz Tensnakea pravu plesnu groznicu donose i lokalne snage;. M.I.L.E. koji slovi za kultno ime zagrebačke scene, rezident Mastersa LukadeLux, te Big Danny Kane koji jamči ples uz funk i disco selekciju.

Ulaznice pronađite u Entrio prodajnim sustavima, PDV shopu i The Garden Breweryju

Pretprodajna cijena za sva četiri dana je 250 kuna, 350 na ulazu. Dnevne ulaznice za četvrtak u pretprodaji su po 70 kuna, na ulazu 90 kuna, za petak i subotu 90 kuna u pretprodaji i 120 kuna na ulazu, te za nedjelju 50 kuna u pretprodaji, 70 na ulazu.

NAGRADNA IGRA
Osvoji 2×1 ulaznicu za subotu (Tensnake – A Weekend Block Party). U komentaru ispod članka napiši barem 2 hita koja je napravio ovaj njemački producent. Dobitnike objavljujemo slučajnim odabirom u petak do 15h!

DOBITNICI
Po jednu ulaznicu osvajaju Tena Lončarić i Karlo Đaković. Ulaznice možete preuzeti na blagajni sa osobnom iskaznicom

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2