Skip to main content
  • alt
  • 6.06.2015.

7 razloga zašto da skokneš na Flow festival?

Oh, drago nam je da ste pitali. Ima ih i više ali zadržat ćemo se na sedam koji su najcool točke ovog sasvim drugačijeg festivala.

 
Ovo je kratka verzija: nema blatnih podloga nakon kojih želiš spaliti svaki komadić odjeće koji si imao na sebi, cilj je podizanje kvalitete urbanog života a nude se glazbenici svjetskog glasa na tri pozornice, vrhunska gastronomska ponuda, craft pive, Flow Talks, penjačka stijena, ulični umjetnici, videoinstalacije i 3D mapping, ekstenzija Venecijanskog bijenalea, Pop Up Design Store s radovima top dizajnera te popularnih Kickstarter projekata…

alt

 
A sada duža verzija. Znaš kako kada i kreneš na festival očekuješ brzu klopu, zgrabiti koju porciju čevapa ili neki sendvič na brzinu, zaliti sve pivom u plastičnoj čaši i krenuti dalje. No Flow je na ovo odlučio reći onaj prijezirni c-c-c i zato su se za vaše gastronomske estaze pobrinuli renomirani restorani Bazilika, AS Aperitivo, Skaručna, Tokyo Piknik, Romeo, Libanonske meze a ovdje će biti i bar u kojem ćeš moći loungeati do mile volje uz odabrana vina i craft pivo.
 
Razlog no.2 bi mogao biti taj da nećeš u cilju imati samo goleme količine alkoholne magle razmazane na nekoliko dana već da ćeš zaista napraviti nešto dobro za sebe i imati priliku iskušati nešto novo. Uzveri se umjetnu stijenu, iskušaj što tvoje tijelo može. Nećeš ni znati ako ne probaš. Ali zato si tu da probaš. Iskustva nas tjeraju da rastemo a svako novo nosi svoju pouku.

alt

 
Trojka je namijenjena svima onima koji u sebi njeguju delikatnu estetiku lijepog. Moda vam možda ,pogotovo ako ste muškarac, djeluje kao frivolna stvar o kojoj žene pričaju dok lakiraju nokte. No ona je mnogo više, ona je križište na kojem se susreću kreativnost i funkcionalnost pa će tako mladi slovenski dizajneri izložiti svoje komade u Pop Up Design Storeu. U trgovini možete odabrati jedinstven komad odjeće ili neki drugi zanimljiv i koristan proizvod, a usput se može vidjeti što nude najpopularniji slovenski Kickstarter projekti. 
 
Više tehnički vizualno orijentirana ekipa može uživati uz video projekcije, ulične performere i sjajne grafitere koji od bjutavih gradskih površin stvaraju mala umjetnička djela. Urbana glazba povezana s novim tehnologijama odabranih video-umjetnika, 3D mappingom…

alt

 
I oni koji totalno vole nesputanu kreativnost i društveni potencijal umjetničkih bijenala mogu razvući jedan od uha do uha jer će se ovdje naći i međunarodno priznati suvremeni umjetnik Jaša Mrevlje Pollak. Autor i voditelj slovenske prezentacije na 56. Venecijanskom bijenaleu umjetnosti, će za FLOW festival predstaviti projekt Nije vrijeme da se šuti (Utter / intervencija 1), nastavak na njegov venecijanski projekt UTTER / The violent necessity for the embodied presence of hope (Nasilnička potreba za utjelovljenu prisutnost nade).
 
Međuvladina konferencija koja će se održati u suradnji s Ministarstvom kulture, FLOW uspostavlja slovensko-finski dijalog o kreativnim industrijama. Cilj ‘talk shopa’ je potaknuti zemlje da prepoznaju ekonomski i društveni potencijal mladih umjetnika i poduzetnika koji su sve priznatiji na međunarodnoj sceni. To što se Flow Talks odvija u Tobačnom mestu, koji je s poligonom za mnoge male tvrtke pravo žarište nove kulture (crowd founding, društveno poduzetništvo, co-working), nije slučajnost.

alt

 
I konačno Flow nije samo još jedan festival koji će iza sebe ostaviti nepregledno more otpada i sravniti s zemljom festivalsku lokaciju. Organizatori su posebnu pažnju posvetili energetskoj učinkovitosti pa se stoga nemojte iznenaditi šte će vam u Zelenoj prijestolnici Europe 2016.  služiti hranu u tanjurima od škroba te piće u biorazgradivim čašama. Posjetitelji mogu isto sudjelovati u zaštiti okoliša tako da koriste javni prijevoz i da dozuje vlakom.
 
Ulaznice se mogu kupiti na www.eventim.hr – trodnevne festivalske po cijeni od 96,50 eura, dvodnevne za 73,50 eura, za petak i nedjelju za 46,50 eura te za subotu za 56,50 eura. no za sav dodatni info i nabrijavanje na festival skokni na neki od linkova niže i vidimo se od 26. do 28 lipnja. Dobrodošli u Ljubljanu!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2