Skip to main content
  • 14.01.2021.

Albanska vlada odobrila je brze testove za ljetni Unum festival

Ono što je za Hrvatsku Sonus festival, to je za Albaniju Unum festival

Piše: 


Albanija je prva država na svijetu koja je odobrila brzo testiranje za društvene i kulturne događaje. Prema priopćenju za tisak, „Napredna tehnologija i točnost brzih testova trenutno omogućuju rezultate u roku od 10-15 minuta, a to je sve što je potrebno da biste mogli uživati u festivalu."

To znači da se test napravi za 10 minuta i tko je negativan ulazi na festival. Unum se održava na plaži i borovoj šumi Rana e Hedhun, grada Shengjina na albanskoj rivijeri (sjever Albanije). Organizatori Unuma su održali razgovore s Ministarstvom turizma i okoliša i Ministarstvom zdravstva koji su odobrili upotrebu brzih Covid-19 testova za 2021. godinu.

Unum je pokrenut 2019.

Prošle godine se nije održao zbog koronavirusa, a ove godine će se održati od 3. do 7. lipnja, tvrdi nam organizator, a prenosi i Crack Magazine.

Te prve godine line up je bio božanstven pa su tako nastupali Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, tINI, Raresh, Luciano, Butch, Joseph Capriati, Zip, a od regionalnih imena Ian F iz Slovenije, Mariano Mateljan iz Splita, Flekitza s Kosova… Pratite Unum na društvenim mrežama.

"Unum Festival ekipa, Ministarsrvo turizma Albanije i naši suradnici iz Engleske su veoma sretni što smo zajedno uveli nov standard za rapid testove za vrijeme pandemije koronavirusa. Konačno se vidi svjetlo na kraju tunela i da industrija clubbinga i festivala kreće. Albanija je prva država koja je to potvrdila i Unum Festival će biti jedan od prvih festivala u svijetu koja će se održati od 3. do 7. lipnja. Feedback je veoma velik i ljudi jedva čekaju. Pozivam hrvatske i slovenske clubbere, te iz ostatka regije, da dođu na naš festival pošto su smještaj, piće i hrana jeftini", izjavio nam je PR festivala, Ardin Badivuku.
 


 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2