Skip to main content
  • 2.05.2018.

Beogradski DEV9T objavio poziv za umjetnike!

Dev9t, interaktivni umjetnički događaj jedinstven u regiji, bit će održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 15. do 23. lipnja!

Piše: 


Kao i prethodnih godina, pod sloganom “Stvaraj dalje”, Dev9t će objediniti sve vrste umjetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. Ovogodišnje izdanje bit će obilježeno temom "Ogledalo", poziva sve kreativce da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je ogledalo za njih.

Da bi bili dio Dev9t, svi zainteresirani trebaju pripremiti djela iz jedne od devet umjetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip. Ovogodišnja novina je natječaj za skulpture veće od 2m i interaktivne instalacije, koje će biti sufinancirane od strane festivala.
{youtube}hiPIeeCZFqg{/youtube}

Osim djela inspiriranih temom Ogledalo, umjetnici mogu poslati i prijedloge koji se slažu uz opću temu Dev9t. Koncept događaja podrazumijeva da će biti izložena djela svih prijavljenih. Posetitelji su dobrodošli da stvaraju na samom eventu, kroz asistenciju umjetnicima i kroz interaktivne radionice.
{youtube}EVvaLdaQv2o{/youtube}

Zainteresirani se mogu prijaviti tako što će se registrirati na www.dev9t.com i popuniti odgovarajuće prijave, do 20. svibnja 2018. O velikim interaktivnim skultpurama koje će biti sufinancirane, odlučivat će Aleksandar Gligorijević, Ivan Gračner, Arpad Slančik i Viktor Kiss, a za raspored izlaganja ostalih djela, bit će zadužen umjetnički savjet Dev9t.

DEV9T, već četiri godine, pod sloganom “Stvaraj dalje”, ima misiju poticanja kreativnosti kod svih ljudi, bez obzira na godište. Do sada je više od 2000 umjetnika prikazalo svoje radove na ovoj manifestaciji, a pošto Dev9t potiče stvaralaštvo na licu mjesta, organizirano je i više od 100 radionica. Posetitelji su uživali na desetinama koncerata i partya, među kojima se izdvajaju po prvi put realiziran zajednički nastup techno začetnika Juana Atkinsa i beogradskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Emina Džijana.  
{youtube}CARiiDGrkMg{/youtube}

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk