Skip to main content
  • fatboy slim
  • 30.08.2012.

Britanski festivali propadaju zbog Olimpijskih igara

Ove godine u Velikoj Britaniji otkazani su brojni festivali zbog nedostatka interesa.

Naslovna foto

fatboy slim

Mnogi od njih organizaciju su prebacili na hrvatsku obalu no Olimpijske igre u Londonu pomrsile su račune organizatorima. Jedan od njih je i organizator Bestivala Rob da Bank koji tvrdi da se bori s prodajom ulaznica u 2012.

"Prošle godine sam mislio da će Olimpijske igre nešto malo utjecati na prodaju ulaznica, no bio sam u krivu, znatno su utjecala na prodaju općenito, još kad sve povežemo s ekonomskom krizom u svijetu, lošim vremenom zbog kojeg su se pojedini eventi morali otkazati (Creamfields), dolazimo do činjenice da ovo nije bila dobra godina kako za organizatore tako i za publiku" – objašnjava producent i DJ Rob da Bank.

Bestival je recimo trebao biti rasprodan puno ranije i zaista uspjeli smo, ali prodaja karata nije uopće išla lako, nadamo se da će sljedeće godine biti bolje“ – dodao je Rob.

No iz ove krize će se iskristalizirati događaji i festivali koji nisu tu samo zbog novaca, konkurencija je dobrodošla no previše je onih koji odustaju vrlo lako, a ne ustraju u svojim idejama i pretrpe činjenicu da je uz Olimpijske igre i splet ostalih okolnosti pridonijeo borbi u kojoj ostaju samo najbolji britanski festivali.

{youtube}NWNi2LpBGz8{/youtube}

Bestival je četverodnevni festival koji će se održati 7-9. rujna u Isle of Wight.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2