Skip to main content
  • alt
  • 30.05.2015.

Britanski techno mag otvara Slurp!

Slurp! koji je započeo kao izdanak Sirup Nation festivala 2011. ove godine slavi svoj peti jubilej odličnom eksplozijom na lineupu.

 
Od višednevnog plesnog raja Slurp! se razasuo diljem čitave godine odvijajući se kao jednomjesečni event kroz ljetne mjesece ili zadirući duboko u uspavanu sezonu hladnijeg dijela godine organizirajući događanja u sklopu Seasplash platforme kroz redovne programe u podzemnim tunelima Zerostrasse.

alt

 
Prethodne dvije godine na partyju odtvaranja plesali ste uz domaće Petra Dundova i Miss Sunshine no ovoga puta startni pištolj puca britanac trenutno stacioniran u Berlinu Dax J.
 
Od domaćih snaga s kućnog praga tu su Disrupted Project u live izdanju te XXL i Innaca kao DJ podrška. Kao gost dolazi i Gars, koji svoju tehniku brusi kao rezident u sve priznatijem zagrebačkom klupskom programu Escape.
 
Dax J je jedan od onih koji nikada nije sumnjao kako će ići njegov put i dramatično u agoniji tražio svoju strast. Već sa krhkih 15 mu je bilo jasno da je sila koja ga vuče u glazbu prejaka da joj se odupre pa je tako nabacio povez na oko i smjestio se na piratski radio kako bi vrtio vrući jungle. Izlomljeni beatovi i dalje su dio njegovih setova i iako je put do techna, pronađen jedne tople ibiške noći. zahtjevao još i prolazak kroz i garage i drum’n’bass techno je ipak ožigosao dušu.

alt

 
Vrhunski je audio inžinjer  koji vodi vlasitit studioi vinyl only etiketu Monnom Black. Vraća se u Hrvatsku nakon što je u zagrebačkom Sirupu oderao na novogodišnjoj fešti i ovoga puta ga lovimo u tvrđavi Punta Christo 20. lipnja.
 
Disrupted Project već desetak godina sipa svoju glazbenu viziju počevši pod pseudonimom Allen Spion. Inspiriran zvukovima pop-syntha osamdesetih i Detroit techna devedesetih danas ih je prekalio i šeće neobičnim puteljcima prljavih dub techno chordova, reverb padova i one shot vokala pa sve do acid bass linija, berlinskog atmosa i electra.
 
Gars je jedan od onih koji je dugo bio fan uživajući s margina da bi napokon 2009. kupio miksetu i gramofon. Prve žurke organizirao je isključivo za najbliže prijatelje u prostoriji za probe punk grupe Pasi, čiji je član već skoro 19 godina, a jedan od tih tuluma donio mu je residency u Masa:kru kolektivu u kojem djeluje do 2011. Iste godine suorganizira techno večeri u riječkoj Stereo Dvorani, a 2012. postaje generalni manager i resident DJ kluba Tunel u Rijeci. U isto vijeme se iskušava u produkciji i svojim trakama nalazi dom na Deep Nota, Hazard Minds, LCMTC i Underscore, a 2014. postaje dio Escape teama.

alt

 
Iza magnitude veličine XXL krije se Boban Skaramuca koji je karijeru započeo na Fourt Bourgignonu u Puli 1998 godine. Nastupao je u brojnim klubovima u Istri i Hrvatskoj te na Valkana Beach Festivalu. Povest će vas kroz duboke i groovy elemente, preko electra i minimala, do progressive housea i techna.
 
Innaca je rođeni Puljanin inspiriran radom Richiea Hawtina, Derricka Maya, Laurenta Garniera. Brušen u projektu Tecnx Djz danas priča svoje priče kroz duboki tech house, a bavi se i produkcijom te organizacijom partija kroz M.A.D. Crew.
 
Dođi, pleši, živi,voli!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2