Skip to main content
  • 25.10.2022.

Burning Man otkrio temu za 2023. godinu

Nakon dvije godine pauze, popularni festival Burning Man se vratio ustaljenom ritmu. Iza nas je ovogodišnje izdanje, a pripreme za sljedeće je već u tijeku

Piše: 


Burning Man 2023. imat će temu “Animalia”. Festival smješten u Black Rock Cityju, sljedeće godine slavi životinjski svijet i naše mjesto u njemu. Stvarne, izmišljene, mitske i zapamćene životinje preuzet će pustinju u Nevadi te će istražit neobične mentalne konstrukcije koji će nam omogućiti da vjerujemo da su zamišljene životinje stvarne.

“Unatoč svim dokazima koji govore suprotno, čovječanstvo nije dio životinjskog carstva” tvrde organizatori koji će dogodine u partijanerima probuditi životinjske instinkte.

Bilo da se posjećuje nadolazeći Burning Man ili se prati iz udobnosti svojih domova, organizatori pozivaju na kreativnost i maštarenje. Pronađite životinju, stvorenje koje će vam dati samopouzdanje i hrabrost kroz koju se možete izrazit u umjetnosti koju odaberete. U toj transformaciji ili točnije preobrazbi, ne smije se zaboravit na načela i principe Burning Mana. Ponašajte se kao se evoluirani ljudi u najboljem smislu te riječi, s ljubavlju i poštovanjem prema najbližima, velikima i malima.

 

Godišnja dodjela Burning Mana za umjetnički program Honoraria je otvorena. Kao i u godinama do sad, svi tipovi umjetnosti su dobrodošli u Black Rock City bez obzira na tematiku. Više informacija o kreativnom sudjelovanju na kultnom festivalu pročitajte na poveznici.

Burning Man 2023. održat će se od 27. kolovoza do 4. rujna.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2