Skip to main content
  • 17.01.2023.

Burning Man predstavio dizajn ovogodišnjeg hrama

Burning Man 2023. godinu otvara s predstavljanjem centralne točke festivala

Piše: 

Odabir hrama za Black Rock City je jedinstven izazov tvrde organizatori popularnog festivala. Svake godine traže dizajn sjakim vizualima koji može zauzeti svoje mjesto na festivalu te pružiti iskustvo i ponudu posjetiteljima.

Ovogodišnji dizajn zove se “Temple of the Heart”, a iza njega stoje Ela Madej i Reed Finlay. “Temple of the Heart” je dizajniran da izgleda kao cvijet okrenut naopačke. Dizajn je zamišljen da pruža toplinu kao da ste “blizu srca”, zagrljeni u naručju onih koji su vam bliski. Taj efekt se postiže sa svjetionikom koji bi se nalazio u sredini hrama, kako bi se dobila topla, otvorena svjetlosna atmosfera.

 

Inspiracija za ovogodišnji dizajn je došla od poljskih tradicionalnih čipki, koje će se naći u samom hramu u sklopu krovnih panela. Hram će sadržavati i ružin oltar, koji će biti dekorativni svjetlosni element okićen s više stotina ruža. “Temple of the Heart” će bit okružen s ogradom koja će sadržavati četiri ulaza, a dizajnirani su naliku ulaza u vrt dok će štokovi od ulaznih vrata biti napravljeni od drvenih ruža.

Hram Burning Mana jedno je od najposebnijih mjesta za duboko dijeljenje, tugovanje i slavlje” tvrdi dizajner Reed Finlay i dodaje “imamo veliki zadatak da napravimo prostor u kojem će se te emocije moći osjetiti.” Njegova kolegica, dizajnerica Ela Madej zaključuje “Temple of the Heart će biti lokacija koja će pružiti iskustva koja mogu promijeniti život.”

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2