Skip to main content
  • 29.06.2022.

Coyu kao vizionar house i techno scene na BeatPoint festivalu

Proslavljeni katalonski DJ i producent Coyu ostavio je trag na glazbi Suare pomažući joj da postane jedna od najistaknutijih izdavačkih kuća u svijetu techno i house glazbe

Piše: 

Coyu je jedan od gostujućih izvođača na skorašnjem 5. izdanju BeatPoint festivala koji se 15. i 16. srpnja održava na plaži Medane (Punat, otok Krk). Nastup su potvrdili još i Betoko, Fernanda Martins, Tech-Rule, Valentino Kanzyani, Mladen Tomić, DJ Ogi, Lemon i drugi. To nije sve, jer BeatPoint spaja sport i glazbu. Ulaznice na Entrio možete kupiti ovdje.

Izuzetan uspjeh etikete dokazano je činjenicom da je dosegla broj 1 i na Beatportu i RA. Scena elektroničke glazbe predala se Coyuovim konstantnim izvanrednim naporima. Ono što je počelo kao san sada postaje stvarnost.

Njegove studijske vještine sve su traženije. Utjecaj njegovog remiksa klasika Fatboya Slima "Right Here Right Now" bio je ogroman (#1 Tech House na Beatportu). Dok je njegov X-Press 2 “Muzik Xpress” remix postao masovno punio plesne podije. Izdanja za Cocoon, Get Physical, Noir Music, 100% Pure, Tronic ili njegova vlastita za Suaru, + što je jedan od najpoznatijih umjetnika u povijesti Resident Advisor-a, stavilo je Coyua na kartu kao jednog od najboljih producenata tog trenutka.

U međuvremenu, neusporedivi Španjolac nastavit će prenositi svoje "tasty" setove diljem svijeta. Regrutirani obožavatelji iz svih krajeva svijeta prate njegove spektakularne nastupe na Sónar festivalu (2012. i 2013.) ili njegovu uzbudljivu ljetnu DJ rezidenciju na Pachá Ibizi (ludi tulumi petkom) zajedno s umjetnicima kao što su John Digweed, Steve Lawler, DJ Sneak ili Fritz Kalkbrenner.

Coyu također svakodnevno obilazi planetu, od Južne Amerike (Brazil, Peru, Meksiko), Azije (Japan, Južna Koreja, Tajland), Europe (Njemačka, Italija, Francuska, UK), Sjeverne Amerike do Afrike… i naravno Španjolska, njegova zemlja rođenja u kojoj se smatra vizionar s čašću. Coyu, kralj cjeloživotnog učenja.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk