Skip to main content
  • alt
  • 2.07.2014.

Desetljeće Happynovisad pozornice

EXIT AVANTURA slavi desetljeće jedne od omiljenih pozornica na EXIT festivalu,  Happynovisad pozornice.

 
Povodom deset godina postojanja, Happynovisad predstavit će  presjek svjetske i UK scene kao i trenutno najprogresivnije produkcije koja se tiče bass, techno, rave i house glazbe kroz sada već tradicionalne showcaseove različitih izdavačkih kuća.  Prva večer na Happynovisad pozornici rezervirana je za L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems), etiketu baziranu u Brooklynu, i organizaciju Elektrana koja već deset godina radi na promoviranju domaće i regionalne eletronske glazbene scene. L.I.E.S.  je vjerojatno najprogresivnija izdavačka kuća trenutno na čijem se čelu nalazi Ron Morelli, vrhunski selektor za kojeg se nikada ne zna što će zavrtjeti na nastupu. Headliner večeri je svakako unikatni Legowelt, zaluđen hardverom i vrhunski producent uz kojeg će pored Morellija također nastupati i Greg Beato, tinejdžer iz Miamija kojem se piše sjajna karijera.
{youtube}Vmt6reW0boc{/youtube}
 
Elektrana ‘’centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture’’,  prikazat će selekciju domaćih izvođača koji su dokazali svoju prevlast u elektro zvuku prethodnih godina, pa tako imamo čak i premijere live setova sjajnih bendova YusYus i Konvoj Bonton Bajkera. Ispred Elektrane još nastupaju Lost In The Sound, Caligari, WB41 i Neomodern, a program će zatvoriti Iggy Dope.
 
Petak, 11. srpnja je inspiriran etiketom Houndstooth, kućom koja se nalazi pod okriljem kultnog kluba Fabric iz Londona, a zvuk ove večeri se može okarakterizirati kao eksperimentalni bass i rave novije, ali i starije produkcije. Houndstooth  će predstaviti Special Request, alias Paul Woolforda za kojeg kaže da je ‘grubi i neobuzdani mlađi brat’ techno velikana i Akkord, posebni projekt izuzetno talentiranog dvojca iz Manchestera, Syncro i Indigo. U posebnom ‘sunrise’ terminu, nastupit će Cloud 9 aka Nookie koji će izvesti ekskluzivni 92’ – 95’ set s underground himnama iz tog perioda. Tu su i švicarski sastav We Love Machines, dok domaću podršku čine karizmatični DJ i MC Rasheed, iskusni DJ Flip i DJ RaDa, misteriozni veteran s posebnim atmosferičnim setom.
{youtube}UWUDmpNvdrM{/youtube}
 
DSNT je multi-disciplinarna kreativna kompanija bazirana u Belfastu koja se bavi artist menadžmentom, eventovima, izdavanjem glazbe, dizajnom, izložbama i vizualnom umjetnosti. U subotu, 12. srpnja, ispred DSNT-a nastupaju Truss, londonski techno producent s izdanjima na etiketama Our Circular Sound, Avian i R&S, zatim Blacknecks, posebni, donedavno anonimni live projekt Trussa i Bleaching Agenta, producenta koji iza sebe ima podršku Davea Clarkea, Nine Kraviz i Mosce. 
{youtube}N4HQrD7WG3g{/youtube}
 
Tu su i AnD, napredni dvojac inspiriran Daveom Clarkeom, Myler, izvođač s izdanjima na Naked Lunchu, Shout Records, VooDoo i Bass Assault Records,  i Fran Hartnet, jedan od najiskusnijih DJ-a iz Irske, uvijek spreman ponuditi najsvježiji i futuristički zvuk koji je esencija techna. Iste večeri nastupaju i Hetem, svježe ime na elektronskoj sceni sa svojim zanimljivim live nastupom, Pharmacist, ambijentalni alias Thinkera, člana Mystic Stylez ekipe i Lag, najnapredniji mladi techno producent i DJ s ovih prostora.
{youtube}bSnxkF68Nng{/youtube}
 
Posljednju večer festivala, predstavit će se LB10 (LittleBig Agency), koja će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi pružiti raznovrsni zvuk eksperimentalne elektronike. Headlineri su DMX Krew, legendarni londonski izvođač s karijerom od 20 godina i osnivač kultne kuće Breakin’ Records, jedne od prvih electro i bass etiketa iz Velike Britanije, zatim Tesella koji nam donosi trenutno najprogresivniji UK zvuk i TR\\ER, projekt Toma i Edwarda Russella, odnosno Tessele i Trussa, kojem će ovo biti treći nastup na Happynovisad pozornici, čime se spajaju basom ispunjeni izlomljeni ritmovi prvog s acidom poprskanim technom drugog.
{youtube}HhPalIZvpJw{/youtube}
 
Ova braća donose veliku količinu analogne opreme za svoj zajednički live set. Iste večeri nastupa i Black Amiga, anonimni izvođač koji pušta da glazba kaže svoje, a od domaćih izvođača nastupaju Jackie Dagger, još jedan član Mystic Stylez ekipe i hiperpopularnog Teklife kolektiva, novosadski beatmaker i producent Yeah Left koji će premijerno predstaviti svoj live set, uvijek rado viđen i slušan SMT#nG i programski selektor X-Coast koji će s posebnim gostima zatvoriti ovogodišnji program na Happynovisad pozornici.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2