Skip to main content
  • 25.07.2022.

DJ Marky – pionir brazilske DnB scene u Tisnom na Outlook Originsu

DJ Marky je pionir britanskog DnB-a koji dolazi iz Brazila, a poznat je po produkcijama LK i Só Tinha Que Ser Com Você

Piše: 


Na njega je skrenuo pozornost engleski DJ Bryan Gee, voditelj V Recordingsa, koji je vidio Markyja kako svira u klubu u São Paulu 1998. Pozvao ga je da svira u Londonu. Ovo iskustvo rezultiralo je rezidencijom u klubu Movement, zatim rezidencijom u klubu The End, radom za britanski BBC Radio 1 i globalnom popularnošću.

Marky je počeo svirati drum and bass 1992., ali je 1997. otišao u London i upoznao DJ Hypea i Goldiea. Godine 1999. dobio je nagradu "Najbolji novi DJ" od strane britanskih glazbenih kritičara. Snimanje njegovog albuma Working the Mix dogodilo se u njegovoj kući, s dva pick-upa, jednim mikserom i vinilnim albumima. Njegov poziv postao je rašireniji nakon dvosatnog nastupa na Essential Mixu BBC Radio 1 u ožujku 2004. i njegovog albuma In Rotation.

Godine 2012. DJ Marky je bio poseban gost svirajući na "Good Times Sound System" Normana Jaya MBE-a na karnevalu u Notting Hillu. Neke od Markyjevih pjesama mogu se pronaći u videoigri FIFA Street 2. DJ Marky je objavio glazbu za Innerground Records (podružnica Bulldozer Media).

Do sada ima preko 100 objavljenih izdanja

DJ Marky stiže na ovogodišnji Outlook Origins u Tisno od 28.07. do 02.08., a tu su još brojna svjetska imena Fabio & Grooverider, Hatcha, Loefah, Madam x, MALA, Randall, The Bug, Conducta, Emerald, Salute, Sammy Virji, dok od domaćih tu su Anja G & Dr.obi, Inka, Kali Fat Dub, Kodin, Lucylyu.


*Klikni na fotografiju za visual u većoj rezoluciji

Festival je objavio raspored nastupa po danima kao i satnicu

Sve možete saznati ako skinete njihovu aplikaciju ili posjetite web ovdje.

Ulaznice su još uvijek u pretprodaji, a ex yu festivalske možete dobiti 20% povoljnije ako ukucate promo kod Endorfin na Entrio.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2