Skip to main content
  • alt
  • 16.11.2014.

Europski zimski festivali podižu živu

Zima ti je i zubi ti cvokoću, prste ne osjećaš. Čekaš prvi snijeg da hladnoća barem ima opravdanje pa da se njene negativne strane ponište grudanjem, sanjkanjem, skijanjem i snjegovićima.


Ako nam ipak Vakula odluči najaviti da svog snješka ove godine nećemo dobiti ipak se imaš čemu veseliti jer će te zagrijati 4 fenomenalna zimska festivala.
 
Na 2000 metara nadmorske visine, u susjednoj nam Austriji, odvija se najdugovječniji, najveći i najluksuzniji festival koji vaše partijanersko srce može poželjeti, Snowbombing. Da Djed Božićnjak stvarno čita tvoja pisma ovo bi ga tražio. Dragi Djede…  Partiji se održavaju na fantastičnim i nevjerojatnim lokacijama kao što je visoki iglu, izgubljene čistine na alpskim planinama, brvnare i srednjovjekovne štale. Od 6. – 11. travnja, na snijegom okovanim planinama, čekaju vas za sada najavljeni Rudimental, Skrillex, Fatboy Slim, Dubfire, Sub Focus, Jackmaster, MK, Hot Since 82 .

alt

 
Od 4. – 7. ožujka norveška glazbena scena će partijati u srcu Osla na festivalu naziva By:Larm. O kako će ovo srce kucati i pumpati svježu glazbenu krv. Moći ćete čuti sve od norveškog popa, preko islandske elektronike i danskog hip hopa. U nekoliko prekratkih dana nastupit će preko 100 izvođača, kako starosjedilaca scene tako i mladih koji tek započinju svoje glazbeno putovanje. Tu će se naći dobitnica Grammyja Karin Park, elektro magnat Gidge, Anna of the North, Long-Sam i Communions.

alt

 
Eurosonic Noorderslag, Groningen, Nizozemska. To je mjesto za biti ako tražite talente koji će zapaliti 2015.  Održava se od 14.-17. siječnja i čini se da uvijek nekako drži puls na otkucajima urbane glazbene kulture. U izdanju za 2015. pozornicu će zauzeti Beatrice Eli, Kate, Tempest, Mina Tindle, Ninos du Brasil, Oscar & The Wolf, Samaris, Spidergawd, The Mirconaught i Years & Years.

alt

 
Švedski festival znakovita naziva “Where’s The Music?” održat će se od 12. veljače pa do dana zaljubljenih 14. Čini se da uz sve ostalo u čemu su šveđani dobri na ljestvicu moramo uvrstiti i glazbu jer govorimo o zemlji koja nam je dala ABBA-u, Swedish House Mafia-u, Robyn i Icona Pop kao i Roxette i The Cardigans. Za sada su za festival potvrđeni Silvana Imam, Yung Lean & Sad Boys, hip hoperi King of Dance i Style of Eye, dance pop duo Sharks, a da ne prođe bez malo rock & rolla pobrinut će se Heavy Tiger dok će elektronički dio preuzeti Ninsun Poli.

alt

 
Ako je zima nije lav, a čak i da je glazba kroti zvijeri. Nadamo se da će si bar neki od vas priuštiti neko od ovih nezaboravnih iskustava i proplesati zimu na vrućim podijima. Uživajte!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2