Skip to main content
  • alt
  • 14.06.2014.

EXIT avantura započela u žestokom ritmu

Prije dva dana, nakon gotovo dva sata vrhunske rock’n’roll svirke sastava Queens of the Stone Age pred oko 16 000 ljudi, zatvoren je Rock@EXIT festival čime je i službeno počela velika osmodnevna EXIT avantura.

 
Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi pružio je najbolju moguću uvertiru za EXIT i SEA DANCE i pružio nam samo mali uvid u ono što nas od 10. do 13. srpnja očekuje u Novom Sadu i od 15. do 17. srpnja na Plaži Jaz kod Budve.  Tim povodom, Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, izjavio je: EXIT festival nosi sa sobom preveliku količinu pozitivne energije da bi se ona konzumirala odjednom, bez pripreme. Rock@EXIT je ispunio svoju misiju, i predstavio savršeno zagrijavanje za najbolji europski festival i najluđu avanturu ovog ljeta”
 
Dugo očekivani rock’n’roll bend Queens of the Stone Age sinoć su prvi put nastupili pred publikom iz Srbije, kao i fanovima iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Nizozemske… Nastup je otvorila odlična “You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire”, da bi već na sljedećoj pjesmi Queensi “zakuhali” svojim možda najvećim hitom, No One Knows, koji je digao publiku na noge, dok je cijela tvrđava gromko pjevala uz karizmatičnog frontmena Josha Hommea. 
{youtube}Cs0XixR_5A8{/youtube}
 
Uslijedile su pjesme s novog albuma “…Like Clockwork”, ali i najveći hitovi u cjelokupnoj karijeri sastava, koji su držali publiku na nogama, a sretne djevojke na ramenima svojih momaka gotovo dva sata! Ni Josh Homme nije ostao ravnodušan na količinu pozitivne energije na Tvrđavi pa je u jednom momentu prokomentirao: “Ovo mjesto je jako posebno!“ Činilo se da ni nakon više od dvadeset odsviranih pjesama bend ne želi sići s pozornice, da bi uz ovacije publike koncert nakon dugog bisa bio gotov pola sata nakon ponoći.
{youtube}GgF4bTCYabU{/youtube}
 
Nakon kratkog odmora i prikupljanja utisaka jedino što nam preostaje je pripremiti se za nastavak velike ljetne EXIT avanture, na istom mjestu, za manje od mjesec dana! Na festivalima EXIT (10. – 13. srpnja, Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad) i SEA DANCE (15. – 17. srpnja, Jaz, Budva) očekuju nas nastupi zvijezda – Damon Albarn, Hurts, Jamiroquai, Stromae, Pet Shop Boys, Rudimental LIVE, Skrillex, Stromae, Suede, Gloria Gaynor, Afrojack vs Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Deep Dish, Disclosure LIVE, Example LIVE i mnogi drugi. Budite spremni za nastavak EXIT avanture, svaki izostanak je – neopravdan!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2