Skip to main content
  • exit
  • 12.12.2012.

EXIT pokreće revoluciju

Novosadski EXIT festival unatoč poteškoćama o kojima se razgovaralo tijekom proteklih mjeseci ne samo da je potvrdio održavanje sljedeće godine nego će trajati još jedan dan duže.

Naslovna foto

exit

EXIT 2013., na istoj lokaciji na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu, održat će se od 10. – 14. srpnja. Osim što je trajanje festivala produženo na 5 dana, festival će doživeti i značajna koncepcijska unapređenja.

Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO europske festivalske asocijacije izjavio je da će „Exit 2013 zadržati sve dobre atribute predhodnih izdanja, ali će veliki dio festivala doživeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.

exit fextival

„Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala“ dodao je Milivojev. „Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi stejkholderi, bit će pozvani da sudjeluju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti.“

I pored svega navedenog, jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora iznova preispitivati sebe, promišljati, mijenjati, ponekada radikalno (kroz revoluciju), ponekad odmjereno (kroz evoluciju). Promjene su jedina konstanta koja postoji  i mi im idemo u susret. Verujemo u promjene i polazimo sami od sebe.“ izjavio je Miloš Ignjatović marketing direktor i jedan od osnivača festivala.

exit festival

U skladu sa dosadašnjom praksom, vjerni posjetitelji festivala koji se tradicionalno odlučuju na raniju kupnju ulaznicu za festival, prvi će imati priliku da po najpovoljnijoj cijeni od 49 eura dođu do petodnevnog paketa ulaznica i besplatnog kampa. Prodaja ulaznica za Exit Tribe počinje danas i traje do 31.12.2012.

Svi ostali koji do sada nisu bili na Exitu također od danas 12.12. mogu kupiti svoje ulaznice po najpovoljnijoj cijeni od 55 eura na prodajnim mestima Exit festivala u regiji čije se adrese mogu naći na www.exitfest.org . Najbrži i najodlučniji će na taj način doći do ulaznice sa popustom od skoro 60% u odnosu na punu cijenu paketa koji će biti dostupan u danima prije festival kad će puna cijena ulaznice iznositi 111 eura.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2