Skip to main content
  • 29.03.2013.

Exit popunjava Dance Arenu

Programu EXITove Dance Arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svijetu prema izboru prestižnih svjetskih medija, pridružuje se još nekoliko imena.

Piše: 


Eric Prydz je novo ime na Dance Areni kao i Dixon b2b Âme, Scuba live i Kate Boy live.

Eric Prydz je jedan od rijetkih DJeva i producenata koji je uspio ostvariti veliki uspjeh i na underground i na komercijanoj muzičkoj sceni, a osim što je sjajan DJ, osnivač je i tri diskografske kuće – Mousville, Pryda i Pryda & Friends. Raznovrsnost imena pod kojima nastupa kao Cirez D, Pryda i Moo ukazuje na njegovo istraživanje različitih pravaca elektronske muzike. Poznat po tome da „radi“ za publiku, Eric Prydz najavljuje spektakl na Dance Areni EXITa 2013.

„Back to back“ nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi su se pokazali kao zaštitni znak Dance Arene, pa će EXIT nastaviti sa ovom tradicijom uz nastup koji će izvesti Dixon i Âme. Kao učenici Chicago house i Detroit techno muzičke škole, predstavit će publici EXITa svoj veliki hit „Where We At“. Posle Majamija, Ibice, Singapura i Londona, premijerno će izvesti svoj šou pred publikom Dance Arene.
{youtube}pMSKnCbUqBs{/youtube}

Dio EXIT R:Evolucije postao je i Scuba, koji na Dance Arenu dolazi kao jedan od predvodnika fuzije njemačke i britanske elektro scene. Paul „Scuba“ Rose, DJ i producent za koga nema granica u muzici, sa svojim trećim albumom „Personality“ napravio je veliki iskorak kombinirajući techno, house i trance sa neizbježnim elementima dubstepa, kojim se ranije bavio. Scuba, koji će na EXITu 2013 nastupiti u Live varijanti, zauvijek je obilježio noćni život Berlina brisanjem linija između žanrova, spajajući do tada nespojivi dubstep i tehno, što mu je donijelo armiju fanova na globalnom nivou. Publika EXIT festivala će ove godine saznati i zašto ga porede sa sastavom Magnetic Man, jer sa sobom donosi svježi pogled na elektronsku muziku, koju kombinira sa bubnjevima i gitarama u želji da je na taj način približi mainstream publici.
{youtube}eQ-pddLvpAA{/youtube}

Najavljeni od čuvenog Billboarda kao najbolja nova ljetnja muzička atrakcija Kate Boy trenutno predstavljaju jedan od najaktualnijih elektro pop sastava na sceni. Publika Dance Arene imat će ekskluzivnu priliku prisustvovati njihovom živom nastupu, koji čini australska pjevačica Kate Akhurst i trojica švedskih producenata, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dextegen i Oskar Sikow Engström. Elektro pop koji po senzibilitetu podsjeća na muziku Fever Ray osvoji će srca EXITove publike.

Zvijezde koje su potvrdile svoj dolazak na EXIT 2013 su Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, DJ Fresh live, Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, SKisM, Friction & Linguistics, Dixon b2b Âme, Scuba live, Inspector Dubplate, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Brookes Brothers, Ana Popovic Band, Prong, Delilah, The Prototypes, Dub Phizix & Strategy, Deniz Kurtel, Kate Boy live a mnoge druge najave tek slijede!
{youtube}H6quPnsTnA8{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk