Skip to main content
  • 30.06.2011.

Fab Festival na malom Lošinju

DJ booking agencija Funk Airlines, poznata po suradnji s brojnim domaćim i regionalnim DJ-ima, ovog petka u zagrebačkom klubu Babbar predstavlja prvo izdanje međunarodnog glazbenog FAB Festivala koji se od 28. do 30. srpnja održava u Ridimutak Beach Baru na Malom Lošinju.

Piše: 

Naslovna foto

FAB Festival


Poseban gost najavne FAB večeri u zagrebačkom Babbar-u bit će devetnaestogodišnji DJ i producent Nemanja Manjane Vlahović, jedan od najtalentiranijih mladih producenata u regiji poznat po suradnji s poznatim Markom Gramophonedzie Miličevićem, autorom svjetskog hita Why don’t you. Uz njega će na zagrebačkom okupljanju ususret FAB Festivalu nastupiti i DJ Marin Voya iz Zagreba koji je nedavno nastupio u sklopu DJ Fridays regionalne kampanje svjetske modno-sportske marke Converse, a ovih dana izdaje svoju prvu orginalnu produkciju za međunarodnu izdavačku kuću BSMB.

Ovogodišnji, prvi po redu, glazbeni FAB Festival u Ridimutak Beach Baru svojim DJ setom otvara Ali Mirza Mulabegović, osnivač regionalne DJ agencije Funk Airlines. Drugog dana Festivala nastupa mladi i talentirani Manjane iz Srbije, a festival zatvara nastup trenutno jednog od najzanimljivih talijanskih producenata I DJ-a dua Fare Soldi.

DJ Manjane je već sa 15 godina krenuo nastupati u underground klubovima diljem regije, a u dobi od 16 godina kreće s vlastitom produkcijom. Njegov glazbeni rad već na samom početku zapaža popularni Marko Gramophonedzie Miličević s kojim, sa samo 16 godina, potpisuje ekskluzivnu suradnju za njegovu izdavačku kuću DISKO ZOO. Miličević i Manjane danas aktivno surađuju u produkciji te zajedno nastupaju na festivalima u regiji i Europi.

Talijanski duo Fare Soldi zadnjih se godinu dana nalaze na svjetskoj turneji u sklopu koje su nastupali u brojnim svjetskim party prijestolnicama – Los Angelesu, San Franciscu, Stockholmu, Londonu, Beču, Milanu, a odmah nakon nastupa na ovogodišnjem FAB Festivalu na Lošinju slijedi njih prvi nastup u Koreji. Njihov specifičan, kako ga oni nazivaju frisco disco zvuk ne samo da je bio pozitivno primljen od publike već su za njim 'poludile' i brojne svjetske zvijezde kao što su Dimitri from Paris i Justin Faust. Njihovi neslužbeni remixevi hitova 'Barbra Streisand' Duck Sauca, 'One' Swedish House Mafije i 'Rio' skupine Duran Duran danas se redovito mogu čuti u setovima poznatih svjetskih DJ-a i programima brojnih TV kuća i radio postaja.

Smješten na plaži u malom mjestu Nerezine, Ridimutak Beach Bar će festivalima poput srpanjskog FAB Festivala, a na kojima će nastupati međunarodni i domaći DJ-i, pokušati proširiti turističku ponudu otoka koji je poznat kao otok vitalnosti. Sa kapacitetom za 1000 ljudi, vrhunskim audio i vizualnim ugođajem te lokacijom na samoj plaži Ridimutak Beach Bar tim postaje nezaobilazna destinacija za zabavu na otoku.

Ulaz na festival je slobodan!

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2