Skip to main content
  • 3.11.2021.

Festival urbane kulture Slovenija #FUKSi uz Artbat i Anfisu Letyago

Atraktivna industrijska hala L56 – Litostroj (Ljubljana), u subotu 20. studenog ugostit će najatraktivniji događaj elektroničke glazbe u Sloveniji u posljednjih više od 20 mjeseci.

Piše: 

Festival urbane kulture Slovenija – #FUKSi konačno će u Sloveniji ugostiti ukrajinski dvojac ARTBAT, koji je posljednjih godina postao jedan od najtraženijih DJ-a i producenata na prijelazu melodičnog techna i atmosferskog housea. U goste stiže i techno Napolitanka ruskih korijena Anfisa Letyago, miljenica Carla Coxa, Adama Beyera i Charlotte De Witte.

ARTBAT
Nakon festivala Tomorrowland, Creamfields, Exit, Awakenings… prvi put u Sloveniji nastupit ARTBAT, najzgodniji elektronički duo koji hvale Solomon, Richie Hawtin i Maceo Plex. Artur Kryvenko i Vitalii Limarenko četvrti su najpopularniji tech-house projekt na Spotifyju i 6. najprodavaniji na Beatportu, platformi Viberate. Njihove hitove poput Mandrake, Confessions i Uplift objavljuju utjecajne izdavačke kuće kao što su Diynamic, Suara i Watergate, a barem su vrijedni spomena Return to Oz (Monolink), What Else is There (Röyksopp), Best of Me (Sailor). & I), Hypercolor (Camelphat) i Keep Control (Sono). No, njihovo najmoćnije oružje su DJ nastupi, koji odražavaju bogato iskustvo koje su stekli prije projekta ARTBAT i u kojem na vrlo jedinstven način spajaju energiju techna sa senzualnošću housea. Zato su i redoviti gosti najvećih i najbrojnijih glazbenih festivala, od Tomorrowlanda i Awakeningsa, do Untolda, Electric Daisy Carnivala, Creamfieldsa i Exita.

ANFISA LETYAGO
Nakon desetljeća kaljenja na napuljskoj techno sceni, koja tradicionalno snažno usmjerava ukus slovenske publike, Anfisa je došla do faze u kojoj se o njoj piše i priča kao o sljedećoj velikoj techno zvijezdi. Treća je najpraćenija techno umjetnica na Instagramu i među 20 najslušanijih techno izvođača na Spotifyju, a njezinu glazbu redovito objavljuju renomirane izdavačke kuće kao što su Kompakt, Intec i Second State (Pan-Pot). Ako ne prije, sigurno ste je primijetili s hitom 'So Good', s kultnim uzorkom 'Love Sensation' Loleatte Holloway. Anfisin zvuk je mješavina tvrdih techno ritmova, deep house groovea i ostalih underground začina.

Ulaznice prodaji www.EVENTIM.si i PETROL

Support

ANEY F * MATTEO PUNTAR, ERIK GROSS * KRIS J

Početak u 22h, kraj u 06h

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk