Skip to main content
  • 11.05.2023.

Final Destination na Lokvarskom jezeru nastao je iz ljubavi prema elektroničkoj glazbi

Dosad smo navikli da se festivali u Hrvatskoj održavaju ili u Zagrebu ili po Jadranskoj obali, no jedan mali festival u srcu Gorskog kotra krenuo je graditi vlastitu priču

Piše: 


Relaksacijom pandemijskih mjera u 2022. scena se obogatila za 14 novih festivala, među kojima je i Final Destination festival. Smješten na obali Lokvarskog jezera u Gorskom kotaru, festival je krajem prošlog ljeta ugostio 14 DJ-eva iz Hrvatske. DJ Jock, E-Base, Recep, MYUZ, Phonophobes, Senkić i mnogi drugi su donijeli svoje plesne ritmove koji su drmali partijanere dva puna dana.

Iza festivala stoji Nataša Malnar, a u razgovoru s organizatoricom saznajemo da je Final Destination nastao iz ljubavi prema elektroničkoj glazbi, open air partyjima, festivalima i partijanerima koji pohode takve događaje. Sami organizatori nam otkrivaju kako su oni na partyjima upoznali predivne ljude, stekli prijatelje i takvu atmosferu žele prenjeti i drugima.

Lokacija uz Lokvarsko jezero među partijanerima je poznata još od Wake The Lake festivala pa je bilo logično nastaviti s plesom na toj lokaciji u srcu Gorskog kotara i s Final Destination festivalom.

Prošlogodišnja premijera Final Destination festivala je bila u nešto intimnijem izdanju, ali je privukla partijanere iz svih krajeva Hrvatske. Od Istre, preko Rijeke do Zagreba partijaneri su se uputili prema Gorskom kotaru da kampiraju uz jezero i plešu uz vruće techno, tech-house i house ritmove. Lokalnih partijanera i ljubitelja elektroničke glazbe nema previše otkriva nam organizatorica, ali festival je prava prilika da se nekom novom svidi ovaj stil glazbe.

Iako je festival održan u rujnu, temperature u Gorskom kotaru su nešto niže stoga je organizatorica prepoznala da je bolje da se festival prebaci u raniji termin i tako nas Final Destination očekuje 17. i 18. lipnja.

Vizija organizatorice Nataše Malnar je da festival postane dio priče u kojoj ljudi žele sudjelovati kako bi uživali u predivnoj prirodi, dobroj zabavi, odličnoj glazbi i svemu onome što bi jedan kvalitetan festival trebao imati. Tako i ove godine organizatori najavljuju besplatno kampiranje kao i parking za sve partijanere, šank koji radi 0-24h, kao i hranu koja će imati široku ponudu za sve preference.

Drugo izdanje festivala je u završnim fazama pripreme, a organizatorica najavljuje “još poneko iznenađenje”. Listu izvođača za ovogodišnji Final Destination festival je slagao Domagoj Pavlović poznatiji kao Emanuel Jr, a na Lokvarsko jezero ovog lipnja dolaze Anima Noctis (Skarros i Whooso), Krekman, Dino Jukić, Emanuel Jr, Ana Antonova, Makarun i glavni gost Nere.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Core Event.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2