Skip to main content
  • 21.03.2013.

Frame Festival u Osijeku

Frame Festival je festival kratkometražnog filma i green kulture kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura. Prvi puta će biti održan u Osijeku početkom mjeseca lipnja i kroz dva dana ponuditi će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost.

Piše: 

Naslovna foto

Frame festival


Tema prvog Frame festivala je kratkometažni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti, rekreaciji, slobodi kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta stvori pod zajedničkim nazivnikom BICIKL.

Najkvalitetnije radove izabrat će stručni žiri, i ti filmovi će biti prikazani u kinu Urania, Osijek. U dva dana ćemo posjetiti izložbu, gledati filmove, voziti bicikl, skakati na koncertu i hladiti se pivom.

Još zanimljivosti?
Festival je jedinstven u regiji, a obuhvaća film, glazbu i umjetnost gdje se dio sadržaja održava na specijalno prilagođenom i originalanom prostoru na otvorenom.

Ekologija i green strana festivala
Frame Festival osim što popularizira formu kratkog filma, brine i o okolišu.  Održavanjem festivala na ovim prostorima, nastojimo promovirati Osijek, Slavoniju i Baranju kao idealno mjesto za cikloturizam i skrenuti pažnju na sve prirodne ljepote koje se puno bolje mogu doživjeti na dva kotača. Zato u programu neće nedostajati dinamike, od zajedničke vožnje kroz prirodu do umjetničkih radionica na otvorenom.Sve to će na kraju biti začinjeno vrućim ritmovima i hladnim pićem.
{youtube}IgKjkItTLE8{/youtube}

VIDEO NATJEČAJ
Od 11.3. je otvoren natječaj za kratke filmove koji traje do 20.5., a prijaviti se mogu svi kreativci iz raznih kuteva planete. Važno je samo da baš kao i mi dijele ljubav prema biciklima i kameri, ne nužno tim redom. Filmovi koji se prijavljuju na natječaj mogu biti animirani,dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom, mobitelom, a maximalna dužina filma je 8 minuta. Pravila za prijavu.

FOTO NATJEČAJ
Osim otvorenog natječaja za filmove , Frame Festival otvara i natječaj za najbolje fotografije. Sudjelovati mogu svi fotografi bilo da su amateri ili profesionalci, a važno je da se drže teme festivala. Tema fotografskog natječaja prati koncept cijelog Frame festivala pa će tako u konkurenciju ući sve vezano uz bicik, biciklizam, biciklistička putovanja, ekološku osvještenost, slobodu kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta poveže sa biciklom. Pravila za prijavu.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk