Skip to main content
  • np tvornica
  • 31.08.2012.

Glory Dayz premješten na novu lokaciju

Prvi zagrebački Glory Dayz Festival koji se održava 28. i 29. rujna ipak se neće održati na Zagrebačkom Velesajmu.

Naslovna foto

np-tvornica

Festival Glory Dayz se premješta u zagrebačku Tvornicu Kulture, Šubićeva 2, a u nastavku pročitajte zašto.

"S obzirom na veliki interes medija i publike za Glory Dayz Festival, ali ne i zadovoljavajuću pretprodaju ulaznica, odlučili smo ne ugroziti prvo izdanje Glory Dayz festivala eventualnom slabom  posjetom u velikom prostoru te smo ga odlučili organizirati u adekvatnijem prostoru. Tvornicu Kulture smo odabrali jer pruža odlične tehničke uvjete za održavanje malog indoor Festivala, osobito ponovno preuređena za novu koncertnu sezonu. Nadamo se da će općenita situacija dogodine  omogućiti da se Festival proširi i održi u onim razmjerima kao što  smo i zamislili" – pojasnio je Branko Komljenović, direktor Menarta, organizatora festivala.

U sklopu manjeg izdanja prvog festivala od najavljenih stranih zvijezda nastupit će Saint Etienne, Spiritualized i Josh T. Pearson, ali nažalost neće nastupiti Peter Hook & The Light, Kitty, Daisy & Lewis. Od hrvatskih izvođača neće nastupiti Pavel, od regionalnih zvijezda neće nastupiti Goribor, Darkwood Dub i Intruder.  

S obzirom na novonastale promjene, raspored i obaveze grupe Cults, potvrda njihovog nastupa još se čeka te će fanovi naknadno biti obavješteni.
 
"Nažalost, uslijed ovih promjena, nekoliko bandova koje smo najavili  neće nastupiti ovom prilikom, ali trudili smo se zadržati što više najavljenih izvođača i time opravdati status pravog malog indoor festivala. U budućnosti ćemo se svakako potruditi i nadoknaditi  fanovima ono što ovom prilikom propuštaju, ali se također nadamo da  će publika podržati naše napore da se festival održi i zaživi, kako  bismo u sljedećem izdanju festivala priredili neka nova glazbena  iznenađenja i time zahvalili svima na podršci" – rekla je voditeljica  festivala, Zorana Kličković.

Izvor: Index.hr
 

sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju