Skip to main content
  • illectricity
  • 14.11.2012.

Illectricity odabrao prva dva Nucomera

Confusionovci su za Nucomers natječaj zaprimili više od 40 prijava, od čega su odabrana prva izvođača koji će nastupiti na Nucomers Nightu na Illectricity Festivalu .

Naslovna foto

illectricity

Zbog svoje osobnosti i glazbenog talenta odabrani su BarabassCrew i El Commando.

BarabassCrew glazbena je jedinica sastavljena od četvorice omladinaca iz Splita: Okor, InChoon, 3Ska i Ione. Riječ je o kolektivu stvorenom sa ciljem promoviranja underground elektronske glazbe, sa naglaskom na Drum and Bass i Dubstep. Srž njihovog stila može se opisati u tri bitne riječi: masno, duboko i brzo. Već su odradili staž po Splitu i okolici, bili su warm-up i after party na koncertu Dječaka, vrtili glazbu u svim lokalnim klubovima relevantima za underground elektroniku, bili su dio Otoka Urbane Glazbe, Dom Lounge-a, Bass Effect-a i raznih drugih programa u Kocki u Splitu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/3ska-barabasscrew/basement-illectricity-fest{/soundcloud}
Drugi finalist je El Commando (Luka Šimić) 17-godišnji DJ iz Splita. Interes za DJ-ingom pokazuje još 2009. No tek krajem 2010. afirmira sebe kako glazbeno tako i stilski. Od velike pomoći, a tako i velika podrška mu je LoopJunkies crew. Nije se ograničio u omiljenom žanru tako da njegovi setovi zvukovno sadrže Techno / Bass / Dubstep pa sve do Drum And Bass-a.

 {soundcloud}https://soundcloud.com/nortromelcommando/el-commando-illectricity{/soundcloud}

Illectricity u suradnji s Radiom 808 ove nedjelje organizira i 24-satni streaming s 24 domaća DJ-a, a možete im se pridružiti ako želite u Branimir centru Zagrebu. Detalje saznajte ovdje.  

 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2