Skip to main content
  • 19.03.2011.

James Holden i Petar Dundov live na Harteri 7

Hartera Festival novim imenima svojeg ovogodišnjeg lineupa stavlja smiješak na lice plesača.

Piše: 

Naslovna foto

James Holden


Premijerno u Hrvatsku stiže James Holden, koji je na britanskoj sceni zasjao još 1999. za vrijeme studiranja matematike na Oxfordu, da bi brzo po pokretanju vlastite izdavačke kuće Border Community stekao pravi kult obožavatelja, kako među kolegama, tako i u publici, koja kao da je jedva dočekala kolektiv ljudi sa svježim, negeneričkim pristupom produciranja melodične elektronske glazbe.

Beskompromisni stav očit je ne samo u produkciji na albumima i brojnim etabliranim kompilacijama poput At The Controls, Balance ili DJ-Kicks, već i DJ setovima zbog kojih za njim vlada gotovo fanatična potražnja. Pa ipak, u želji da ove godine objavi svoj novi album, James je odlučio prorijediti nastupe, stoga smo više nego sretni što smo se našli na popisu onih koji su ga u prilici predstaviti svojoj dragoj publici u 2011.!
{youtube}7ocawvNlSks{/youtube}

Ništa manje nismo počašćeni ni sa drugim nastupom kojeg ovom prilikom najavljujemo – LIVE P.A. hrvatskog elektroničkog čarobnjaka Petra Dundova! Petar se lani vratio na velika vrata producirajući singlove i remikseve kojima su valjda svi svjetski DJ titani svoju publiku dovodili do ekstaze. I ne, nimalo ne pretjerujemo, broj DJ kolega, glazbenih novinara i blogera koji redovito sipaju hvalospejeve na Petrov račun uvelike bi premašio dužinu ovog cijelog teksta, a onda teško da bi stali i hvalospjevi onih koji su ga slušali uživo negdje na relaciji New York – London – Tokyo.

To zapravo i nije neko iznenađenje za one koji ga prate godinama. Od skladanja himne za prvi hrvatska rave party 1993. do danas, Dundov je gradio karijeru bez imalo podilaženja trendovima, osvajajući srca fanova iskreno i kvalitetno. Nas je odavno osvojio, pa je red da mu se i odužimo mjestom na glavnoj Harterinoj pozornici!

Cijena festivalske ulaznice do 1. travnja iznosi 160kn i može se nabaviti u sustavu Eventima (poslovnice + eventim.hr)

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2