Skip to main content
  • 17.02.2024.

Majka svih raveova Mayday slavi 33 godine

Mayday je vjerojatno najtradicionalniji, najdugovječniji događaj za elektronsku plesnu glazbu, a 30. travnja će proslaviti 33 godine postojanja.

Piše: 

Naslovna foto

sunny4ya; www.mayday.de

Nazivan je “majkom svih raveova” ili “praznikom elektronske glazbene kulture”. Već se proširio na zemlje poput Poljske, Rusije, Mađarske i Belgije. Ovogodišnje 38. izdanje njemačkog kultnog ravea počinje s preko 30 nastupa na četiri floora. Predstavljamo vam line up i moto.

Ovogodišnji moto je “Ujedinjeni”
Glazba Maydaya ujedinjuje “jedinstvo, poštovanje i prihvaćanje” i tako povezuje ljude. Mayday je “proslava života, ljubavi i trajne snage” elektronske glazbe. Oliver Vordemvenne, iz organizatorske agencije I-Motion, ističe da glazba spaja “ljude, kulture i generacije”. Techno je “miroljubiv i međuetnički”, na što se moto treba usredotočiti.

Od izdanja 2022., Mayday se sve više oslanjao na koncept techna uz hard techno – prethodno su na početku bili različiti žanrovi i varijante elektroničke plesne glazbe, poput trancea, housea, EDM-a, klasike. Ove godine na line-upu su i brojni techno velikani. Cilj line upa je predstaviti i trendove i zvukove iz mainstream elektronske glazbe. Zato etablirane zvijezde DJ-i staju uz one u usponu.

Mayday se održava 30. travnja od 20 sati u Dortmunudu (dvorana Westfalenhalle)

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk