Skip to main content
  • 5.07.2016.

Matthias Tanzmann u Zadru!

Plesala je Ibiza, plesali su New York, Berlin, Amsterdam, Čile, Beirut i Barcelona, a sada 22. i 23. srpnja uz HYTE pleše i Zadar.

 
Kada Zadra pleše, Zadar pleše onako kako spada, pa tako na svoje ulice vodi globalne elektroničare. S nama je probrana partenonska krema pulteva koji ono što rade najbolje rade pod čitavom lepezom nacionalnih zastava. No sada ujedinjeni pod jednu stižu Loco Dice, Matthias Tanzmann, DeWalta, Shaun Reeves, Enzo Siragusa, Seb Zito i Rich NxT, a programu se pridružuju i Steve Bug, Valentino Kanzyani, Francisco Allendes…

 
No danas smo ovdje da bacimo koje slovo u posvetu jedne karijere –  one Mattiasa Tanzmanna. Kreneš li tako baš otvoriti svoju kopiju "Tko je tko u deep i tech houseu?" tu negdje na prvim stranicama neminovno ćeš zateći i Matthiasovo ime. Sredinom 90-ih ovaj producent, DJ i tata Moon Harbour labela izronio je iz anonimnosti u rodnom Leipzigu da bi ga putevi ritma odveli do DC10-a na Ibizi i stavili mu u šake konce Circo Loco ekipe.
 
Sasvim specifičan prepoznatljivi sonični identitet sjedi na EP-jima kao što su Bulldozer, Chano i Tilt kao i nemirnom debitantskom albumu iz 2008., Restless, dok njegovo ime kuloarima ujedno odzvanja potegneš li i u domenu remixa, a otiske vlastite estetike ostavio je i na CD serijama globalnih brandova elektroničkog kao što su rezidentski Circo Loco i Fabric.

 
Trebaš li nekoga da ti zajedno spoji izduženi elegantni groove, suptilnu melodiju i bass koji te preuzme kao virus, Tanznmann je onaj kojeg zoveš i zoveš ga stalno i bez iznimke jer kvaliteta ne pada čak ni nakon što uskoro u CV-ju radi novi prostor za ulazak u treće desetljeće posvećenosti glazbi. Moon Harbour i dalje ostaje dubok, konzistentan i relevantan i u doba u kojem labeli nastaju i nestaju na tjednoj bazi, a Tanzmann u manirifinog starog vina postaje sve bolji.
 
 
Zadarska povijesna jezgra pumpa struju elektrona kroz floorove na samoj obali kroz dvije noći u dnevnim i noćnim manifestacijama dani će odzvanjati na plaži Kolovare od 15 do 1 ujutro da bi se zatim relocirali u Zara Beach Club, a sve detalje se osjeti slobodnim pratiti na službenoj FB stranici HYTE-a. Zadar čeka! Budi spreman!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2