Skip to main content
  • 23.06.2022.

Moondance festival kompletirao ovogodišnji line up. Pogledajte tko još stiže!

Moondance festival objavljuje dodatne međunarodne, regionalne, lokalne izvođače kao i mlade snage te time zaokružuje ovogodišnji line up 9. izdanja

Piše: 


Po prvi put za Moondance pultom nastupit će Vakat iz Podgorice, Amir Groove iz Londona, Ratepus JD iz poljskog Łódźa i Kolek3k iz Osijeka.

Endorfin te vodi na Moondance po povoljnijim cijenama: Ukucaj "endorfin20" na Entrio i ostvari 20% popusta na Weekend Ticket. Umjesto 290 kuna festivalsku dvodnevnu kartu plaćaš samo 232 kn.


Foto Luka Vukovic

Vakat, pravim imenom Aleksandar Grum iz Podgorice, poznat još u techno krugovima i kao Redial Tone jedan je od najpoznatijih crnogorskih techno dja i producenata. 2018. godine počinje nastupati pod aliasom Vakat. Prva Vakat glazba (Siren EP) objavljena je na Marcelus izdavačkoj kući Singular Recordsu u srpnju 2017. U svibnju 2018. njegov sljedeći EP izlazi na Discrete Data records Patrika Skooga. U veljači 2020. objavio je svoj debitantski Vakat album ''Dah LP'' na Subsist recordsu. Kao DJ dijelio je pult s Jeffom Millsom, Dj Deepom, Oscarom Mulerom, Stanislavom Tolkachevom, Jonasom Koppom, Marcelusom, Zadigom, Daxom J, Chrisom Liebingom, Insolate, Lewisom Fautzijem itd. Ovo je njegov premijerni nastup na Moondanceu.

Amir Groove – Od skromnih početaka u svom rodnom Mostaru pod utjecajem klasičnih elektroničkih izvođača kao što su Underworld, Leftfield i Kraftwerk, Amir je razvio svoj osebujan stil nakon preseljenja u Veliku Britaniju 1998. U Londonu je bio izložen underground pokretu gdje se pronašao na deep strani housea i techna. Od tada Amir neprestalno razvija svoj stil koji mu je donio nastupe u klubovima diljem Engleske i Europe uključujući The Egg, Ministry of Sound, Colloseum, The End i mnogim drugima. Izdaje za nekoliko izdavačkih kuća poput Deep Class Records s produkcijom koju podržavaju face kao John Digweed, Luke Solomon, Da Funk, Sebastian Davidson, Jay West, Florian Kruse. Pet godina Amir je vodio vlastitu radijsku emisiju 'Ponedjeljak Deep Session with Amir' na jednoj od vodećih londonskih online postaja, Push FM. Zadnjih 10 godina vodi Deep Session with Amir na španjolskom Sonic radiju. Kao stvoren za Moondance after

Ratepus JD, dj, promotor i vinil junkie, već je godinama aktivni sudionik glazbene scene u poljskom Lodzu. Glazbenu karijeru je započeo još 1993 godine kao frontmen lokalnog funk-rock benda Kisiel. Nakon što se 2003 bend raspao počeo je posjećivati techno klubove i tako je otkrio svijet elektroničke glazbe što je nedugo zatim urodilo prvim dj nastupima. Inspiriran psihodelijom '60-ih i '70-ih kao i elektroničkim pionirima poput Autechrea, Orbitala, Plaida, Brian Ena te Future Sound of London uranja u svijet techna i ambijentalne glazbe te u narednim godinama postaje neizostavan dio lokalne scene. Usporedno organizira i techno događaje od kojih je najznačajniji festival eksperimentalne glazbe L'tronica. Njegov set je kombinacija raznih stilova, od housea, dub techna do rumunjskim minimalističkih utjecaja.

kolek3k je osječki entuzijast, glazbeni selektor, audio inžinjer, pokretač REZa te organizator i rezident lokalnog Traum kolektiva. DJ karijeru je započeo još 1999. no ubrzo su uslijedili i neki od njegovih prvih događaja. Sve to ga nije zadovoljilo pa je krenuo u istraživanje zvuka te je 2012. dobio diplomu audio inženjera s diplomom London Middllesex University. Godine 2014. pokrenuo je svoj brend Koscak Audio za organizaciju događaja, produkciju, miksanje i mastering zvuka u svom mastering studiju kao i izvedbu akustičnih tretmana u malim i velikim sobama. Kao dj kolek3k je tijekom godina puštao s prilično velikim brojem poznatih DJ-a te je također bio domaćin brojnih događanja pod raznim organizacijskim nazivima. TRAUM je bez sumnje najjači i najprepoznatljiviji brend od svih što je izravan rezultat dugogodišnje suradnje s Insolateom i Volsterom. Osim TRAUM-a, kolek3k je pokrenuo i event kolektiv pod nazivom REZ koji je više fokusiran na promociju nadolazećih DJ-a koji više naginju sferi house glazbe.

Ekipa Moondancea pazi na podmladak i slijedom toga pruža šansu mladim snagama da pokažu što znaju. Ove godine u velikoj konkurenciji odabrani su Beko iz Metkovića, Vazdaisti iz Viteza, Vid iz Zagreba i domaći Marko Vuletić. Organizatori pozivaju sve Moondancere da dođu što ranije i daju toliko potrebnu podršku novim talentima.

Kompletan Line Up:
Insolate (Osijek)
Jamaica Suk (Berlin)
Mr. C (L.A.)
Oliver Deutschmann (Berlin)
Saytek – Live (London)
+
Amir Groove (London)
Beko (Metković)
DJ Jock – Live (Split)
Edy C (Šibenik),
Feta (Split),
Forest People (Prnjavor)
Jan Kinčl – Live (Zagreb)
kolek3k (Osijek)
Marko Vuletić (Trogir)
Marul (Split)
Mozer (Zagreb)
Pero FullHouse aka Skeptik (Solin)
Ratepus JD (Lodz)
Vakat (Podgorica)
Vazdaisti (Vitez)
Vid (Zagreb)
Tome R (Trogir)

Moondance 2022 održati će se od 29.7. – 1.8. te uključuje dvije glavne večeri u trogirskoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, Moondance Pirate Boat i Moondance Electric Boat, službeni after party i dj / produkcijsku radionicu.

Ulaznice potražite na Entriu


 

sonus 2
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju