Skip to main content
  • 15.05.2023.

Moondance festival objavljuje kompletan program i izvođače za svoje 10. izdanje

Adriana Lopez, Ben Sims, Bloody Mary i još preko 30 izvođača nastupiti će na dosad najbogatijem Moondance festivalu

Piše: 


Deseto izdanje Moondance festivala na rasporedu je od 27. do 30. srpnja u Trogiru. Najveći Moondance do sad priprema ukupno osam događaja na četiri lokacije s preko 30 stranih, regionalnih i lokalnih izvođača.

Glavni dio programa se održava u kuli Kamerlengo, a festivalski program obogaćen je party brodovima – Pirate Boat i Electric Boat, radionicama – “The Art of DJ-ing” i “Produkcijske metode Live Coding” te after partyjem za kraj.

Otvaranje 10. jubilarnog izdanja Moondance festivala predvodi Ben Sims sa trosatnim setom, a uz njega  će na uvodnoj večeri nastupiti Pero FullHouse koji slavi 30 godina DJ-inga u B2B setu s Jan KinčlomDJ Jock iz Splita, Vakat iz Podgorice, Mozer iz Zagreba, Beko iz Metkovića i Vazdaisti iz Viteza.


Foto Marie Staggat

Druga večer u kuli Kamerlengo posvećena je ženama u technu

U suradnji s HUSH! projektom naše proslavljene DJ-ice Insolate, na Moondance prvi put gostuje Adriana Lopez, kolumbijska čarobnica za koju je londonski Fabric izjavio da je jedna od najutjecajnijih figura u technu čiji je doprinos u 20- godišnjoj karijeri nemjerljiv. Madalba iz Berlina treća je headlinerica, Tresor rezidentica i jedan od omiljenijih figura berlinskog noćnog života. Headlinerima teren će pripremiti mlade snage čije vrijeme tek dolazi – Ana RS iz Crne Gore, DJ April iz Banja Luke i splitska Mokosh.


Foto Ralph Larmann

5 godina suradnje s berlinskim Tresorom

Suradnja najboljeg techno kluba u povijesti i Moondance festivala ušla je u 5. godinu koja nam donosi najbolje od rezidentnih izvođača nenadmašne techno institucije. Gošća večeri je ikona berlinske techno scene Bloody Mary koju nije potrebno previše predstavljati. Večer će upotpuniti, Tresor i Moondance rezidenti The Analogue Cops – live i Handmade. Zagrijavanje za Tresor ekipu će započeti trogirski talent Marko Vuletić koji će premijerno odraditi svoj nastup uživo. TAMAN crew iz Splita će nastaviti zagrijavati publiku, ovaj put u dvočlanoj postavi El Commando i Kommoda. Večer će zatvoriti već tradicionalno Skeptik.

2 boat partya uz domaće i regionalne snage

Pirate Boat i Electric Boat partiji s krstarenjima trogirskim arhipelagom rezervirani su za 28. i 29. srpnja u terminu zalaska sunca od 17 do 21 sat. Za DJ kormilom će se izmjenjivati Mladen Tomić iz Banja Luke, Forest People iz Prnjavora, zagrebački maestro Jan Kinčl, splitski talenti DJ Jock, Feta i Marul, šibenski Edy C i trogirski domaćin Tome R.

Radionice DJ-inga i produkcije

Radionice će se održati u trogirskoj Gradskoj vijećnici 28. i 29 srpnja, od 18 do 20 sati. Jan Kinčl i Pero FullHouse vode radionicu “The Art Of DJ-ing”, dok će Lucretio iz The Analogue Copsa na radionici “Production Workshop” predstaviti će Algoraving with Mercury.


Foto Dusan Mitic

Program tradicionalnog aftera

Jubilarni Moondance vikend tradicionalno završava s legendarnim after partyjem na kojem će svirati Beko iz Metkovića, solinski Coyya , Ivan Simonek iz Križevaca, mlada splitska DJ-ica AS, mostarac Studa i domaći Marko Vuletić.

Ususret nadolazećem izdanju za sami kraj, organizatori najavljuju “Svojim desetim izdanjem Moondance zaokružuje jednu eru kao predvodnik techno festivala u ovom dijelu Europe i hrabro grabi u budućnost crpeći sve najbolje iz proteklih izdanja.“

Ulaznice za Moondance festival su dostupne kroz sustav Entrio, i na fizičkim prodajnim mjestima ovdje.

Čitatelji Klubske Scene mogu ostvariti popust od 20% na regionalnu festivalsku ulaznicu.

Popust se ostvaruje tako što na Entrio odaberete regionalnu trodnevnu ulaznicu za tvrđavu i upišete promo kod endorfin . Umjesto 90 € festivalska ulaznica iznosit će 72 €. Broj ulaznica s ovim popustom je ograničen!
 

FESTIVALSKI PROGRAM I LINEUP:

27.7.2023. Četvrtak

21-06 – Kula Kamerlengo: otvorenje 10. Moondance festivala.

BEN SIMS / BEKO / DJ JOCK / JAN KINČL / MOZER/ SKEPTIK / VAKAT/ VAZDAISTI

 

28.7.2023. Petak

17-21h Pirate Boat Party w/ EDY C / FETA / MARUL/ TOME R                                               

19-21h Gradska vijećnica DJ workshop  w/  JAN KINČL / PERO FULLHOUSE          

21-06h – Kula Kamerlengo: HUSH! predstavlja žene u technu!
ADRIANA LOPEZ / INSOLATE / MADALBA/ ANA RS / DJ APRIL / MOKOSH

 

29.7.2023. Subota

17-21h Electric Boat Party w/ DJ JOCK / FOREST PEOPLE / JAN KINČL / MLADEN TOMIĆ

19-21h Gradska vijećnica Studio Production workshop Algoraving with Mercury  w/ LUCRETIO  (The Analogue Cops)    

21-06h – Kula Kamerlengo: MOONDANCE pres. TRESOR

BLOODY MARY / HANDMADE / THE ANALOGUE COPS / MARKO VULETIĆ / PERO FULLHOUSE / TAMAN CREW


30.7.2023. nedjelja

06-14h – Beach after party na tajnoj lokaciji

BEKO / COYYA / DJ AS / IVAN ŠIMONEK / MARKO VULETIĆ / STUDA


Moondance festival je u proteklih 9 izdanja stekao status kultnog techno festivala i postao obavezna stanica u kalendaru svakog pravog technoljupca. Dobitnik triju Ambasadora za najbolji domaći festival, Moondance kombinira sve najbolje od klasičnog techna do modernih strujanja, kulisu srednjovjekovne kule Kamerlengo,  demokratične atmosferei sigurneokoline, etabliranih svjetskih i domaćih techno zvijezda kao i mladih talenata na kojima scena ostaje. Svojim desetim izdanjem Moondance zaokružuje jednu eru kao predvodniktechno festivala u ovom dijelu Europe i hrabro grabi u budućnost crpeći sve najbolje iz  proteklih izdanja.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2