Skip to main content
  • ultra europe
  • 4.12.2012.

Na UMF Europe nastupit će i domaći DJ-i

Iako se čeka službena press konferencija 12. prosinca u Splitu, kada će biti otkrivene glavne zvijezde ekskluzivnog europskog Ultra Music Festivala koji se održava od 12-14. srpnja u Splitu i Hvaru, nas je zanimalo hoće li taj veliki festival pružiti priliku i domaćim DJ-ima.

Naslovna foto

ultra europe

Na press konferenciji u Zagrebu potvrđeno je da će nastupati najpoznatiji splitski DJ Pero Fullhouse s kojim s kratko i porazgovarali o festivalu nakon pressice. Na naše pitanje hoće li na UMF-u u Hrvatskoj nastupiti i domaći DJ-i osim Pere, odgovorio nam je Adam Russakoff, direktor poslovnih pitanja tvrtke Ultra Worldwide koji je potvrdio da se organizacija Ultra Music Festivala uvijek trudila uključiti što više lokalnih DJ-a i glazbenika te ostvariti suradnju s zemljama domaćinima i na taj način. Iako nisu navedena određena imena, Adam je potvrdio da svakako sa sigurnošću možemo očekivati i domaće izvođače.

{youtube}EIg2ljr3Tjs{/youtube}

Jednako nam je potvrdio i Pero Fullhouse koji kaže da je jedna od njegovih uloga upravo istaknuti našu elektronsku scenu i da će se potruditi da što više domaćih DJ-a bude uključeno u projekt. Mi ih naravno držimo za riječ i nadamo se da će se zaista tako i biti.

Osim činjenice da komercijalna imena i DJ zvijezde dominiraju line upom Ultra Music Festivala u Argentini, Chileu, Južnoj Koreji i Miamiu od kuda u Hrvatsku i dolazi ovaj festival, također smo htjeli znati možemo li očekivati underground zvuk za sve one kojima komercijalni tonovi nisu privlačni. Adam i na to jamčio da su underground imena dio Ultra Music Festivala te da će se svakako zadovoljiti i ukus zahtjevnije publike, jer kako tvrdi Adam Ultra Music Festival je i potekao iz undergrounda.

{youtube}yVLmszUvVHE{/youtube}

Nema razloga da mu ne vjerujemo ako recimo za primjer uzmemo onaj UMF koji se trebao održati u Varšavi gdje su uz Aviciia, Tiesta, Steve Angela, Sebastian Ingrossa, Martin Solveiga, Hardwella, Nicky Romera najavljeni i Sven Väth, Adam Beyer, Magda, Cristian Varela, Ritchie Hawtin, Nicole Moudaber i drugi.

Inače taj poljski UMF ćemo samo u tom smislu uzeti za primjer, jer je isti u posljednji tren otkazan zato što poljski promotori nisu ispunili svoj dio dogovora i nisu osigurali vitalne uvjete za njegovo održavanja. Adam Russakoff i u tom smislu nam je otklonio bojazan, jer kaže da su se jako dobro raspitali od drugih stranih organizatora festivala u Hrvatskoj i da imaju samo najbolje riječi za našu zemlju, kao i za ljepotu koja krasi našu obalu te da promociju naše zemlje u svijetu shvaćaju kao privilegiju.

umf press

Svu potrebnu pomoć i otklanjanje eventualnih poteškoća u logistici, smještajnim kapacitetima i turističkim uslugama organizatorima UMF Europe obećao je i ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić.

Za koji dan saznat ćemo i ostale detalje vezane za Ultra Europe koji će se održati na splitskom nogometnom stadionu, Poljudu, dok će se zadnji dan nastupi održati na Hvaru, na plaži ispred hotela Amfora. Prve earlybird ulaznice koje će se u ograničenoj količini moći kupiti po izuzetno povoljnoj cijeni od 300 kuna očekuju se u prodaji od sutra, 05.12.

{youtube}-OgkOqWk1go{/youtube}

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2