Skip to main content
  • alt
  • 24.06.2015.

Najveći gosti trećeg dana Flowa

Radiš nešto, vrijeme postane nevažan faktor, nije važno gdje si, sve što si ikada bio i želio biti urušilo se u ovaj jedan jedini savršeni trenutak, u Flow.

 
Slovenski festival je odlučio ovu emociju koja se javi kada radiš ono što voliš rastegnuti na trodnevnu poslasticu plesa. Nakon prvog i drugog dana ulazimo u finalnu večer koja iznova teče na tri floora.

alt

 
Glavna pozornica postat će dom za Róisín Murphy, Caribou, Polona Kasal X KALU, Artan Lili i New Wave Syria. Za to vrijeme na Ljubljana Bacyard talente će raspakirati Recondite, Âme, Dixon, Lil Tony, Tijana T, Evana, Roiss, Nitz i Fraku, dok će na Gallery Baru derati Marta, Softskinson S.S.S., Puff, WooD, Sunny Sun i Loutseau.
 
Roisin Murphy je glazbena kameleonka, jedan od najcjenjenijh ženskih vokala gloobalne scene i glazbenica koja pleše na užetu između popa, disca i elektronike. Svoj zvjezdani put započela je kao članica pop/elektro sastava Moloko i dragocjenim glasnicama zauvijek ovjekovječila hitove kao „The Time is Now“, „Sing it Back“ i „Forever More“, a posljednji album naziva  je koji sugerira mračne tavane i porculanske mrtve oči, “Hairless Toys”

alt

 
Caribou je alias u koji je zaogrnut kanadski kantautor i veliki um produkcije Dan Snaith, kojeg ste prije sljubljivanja s ovim alteregom mogli zateći i pod imenima kao Daphni i Manitoba. Prošle godine izdan je njegov 6. album kao Caribou naziva Our Love na kojem je eksperimentirao novim glazbenim prostorima. Za potrebe turneje ovaj inače solo đir dobiva proširenje s četveročlanim live bandom kojim skače na nove razine iskustva.
 
Prije deset godina iz mentalne radionice dualno povezanih Âme izašao je hit Rej redefinirajući žanr svjom pojavom. House nikada više nije bio isti. No kako mnogo vode prođe ispod mosta u jednom desetljeću tako su nakon uspješnih izdanja i remixanja za ekipu poput Svena Vätha i Tige momci odlučili nastvaiti raditi odvojeno pa je DJ- obveze na sebe odlučio preuzeti Kristian Beyer, kojeg ćemo i uhvatiti na ljubljanskoj pozornici.

alt

 
Berlinski ambasador modernog housea s posebno mekanim mjestom u srcu za Hrvatsku publiku je ni više ni manje nego Dixon, koji je u posljednje dvije godine pobrao nagradu za najboljeg DJ-a po odabiru Resident Advisora. Jedan od radoholičara scene i čovjek koji zna ispreplesti aktualno s potpunim undergroundom kod nas je nedavno priredio sjajnu feštu na Stereotipu i jedva čekamo da ga ponovo uhvatimo ovako blizu kućnog praga.

alt

 
Recondite je dogo vremena bio samo pasivni sakuplječ i ljubitelj glazbe bez da zaista sam umoči prste u ove vode, no uskoro se susreo s kreativnim potencijalom stvaranja glazbe, preselio se u Berlin i krenuo sudjelovati u radu Plangent Recordsa. Prvi debitanstski uradak “On Acid” objavljen je 2012. i sve od tada nadalje je, kako kažu, povijest. Posebno je vješt u melodioznim finesama dublje i melankoličnije strane elektronike i majstor je donošenja intimne atmosfere koja se urezuje u neuralnu mrežu.

Dođi, pleši i živi! Flow samo što nije potekao!

 
 
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2