Skip to main content
  • 29.06.2023.

Ovog vikenda konceptualni Noise Test festival preuzima primoštensku Auroru

Britanski organizatori još jednom konceptualni festival dovode na Jadransko more

Piše: 

Trodnevni Noise Test Croatia ovog vikenda od 30. lipnja pa sve do 3. srpnja smješta se u Primoštenu. Kultna Aurora ugostiti će “creme de la creme” zvukove underground glazbe koja će varirati od drum ‘n’ bassa do junglea, preko techna, footworka i housea.

Posebnost Noise Test Croatia u usporedbi s brojnim drugim festivalima je što se na njemu svira isključivo neobjavljena produkcija glazbenika. Svaki DJ i producent na line upu kroz svoje setove može testirati neke nove trake, iz arhiva izvući svoje nedovršene projekte. Jedino što je bitno da su trake koje se vrte od DJ-a koji svira te da dosad nisu ugledale svjetlo dana.

Noise Test Croatia kroz svoja tri festivalska dana će ugostiti više od 30 DJ-eva i producenata, među kojima su njihovi traženi rezidenti kao i neka legendarna imena. Primoštenskom Aurorom svoje setove će zavrtjeti Subject 13, Threshold, Outrage, Chris Inperspective, The Jungle Drummer [LIVE], Nomine, Phuture-T, X-Nation, Medika, Sentient, Frequency, Mac-V, Splinter, Dokta [LIVE], Dave Edit, Chris Instinct, DJ Massa, Lucylyu, Sordez, Safari Art, Lubi-J, Buzzby, Spaceism, Nosta, Lady Red, Drome, 4RTHFRNT, Kredo, MC Dart, Jessica Naulls, HUNTR/S, FRUIT33 i Rone.

Kroz proteklih 17 godina, Noise Test je bio tvornica talenata, koje su lansirali dalje u karijeri, a danas imaju rezidencije u britanskim glazbenim mekama poput Londona i Bristola. Organizatori za sami kraj jamče “nezaboravno iskustvo za koje se trebate pripremiti da vaše glazbene granice budu razbijene od strane avangardnih zvukova koji nikad prije nisu krasili vaše uši. Pripremite se uroniti u prvi red vrhunske, neistražene i neukroćene glazbe.”

Kako je bilo na prijašnjem izdanju Noise Testa u Hrvatskoj, možete poslušati na njihovom SoundCloud profilu.

Ulaznice su dostupne na web stranici festivala.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2