Skip to main content
  • 6.05.2016.

Partiji i festivali uz hrvatska jezera!

Nije Labuđe Jezero već rave jezero. Baletne papučice zamijenjene su sintetičkim zvucima elektronike.

 
Stajačice možda nepomično gledaju u zvijezde, no ti ćeš u prekrasnoj polarnosti, tik do vodene površine, činiti sasvim suprotno.
 
Postoji jedna suptilna, no ipak neminovno neraskidiva, povezanost mesnatog nefragmentiranog tebe s velikim tijelima vode. Nešto primalno i iskonski u tebi pusti sve što svojom svakodnevnom težinom pritišće neurone. Voda uzme sve k sebi i ostavlja te čistoga. Baš zato jer je naša zadaća da vas podsjetimo na lakoću postojanja donosimo pregled partija na kojima možeš tetive upregnuti na pozadini jezerske panorame.
 
Prvo kartom hrvatske kližemo do Kuršanečkog jezera gdje nas čekaju 4 dojezerska partya kroz svibanj tik do vode u zagonetnoj Enygmi. Prva večer kreće noćas pod imenom želje svih onih koji ne žele da zvučnici ikada usahnu. Don't Stop The music je večer koja šešir skida rezidentima koji pumpaju krv ritma klubovima i u pozadini velikih gostovanja pa su s nama Sylph, Basseline i Gogolesko.

 
Svibanj, nadnevka 14., stiže uz Enigmatic dance w/ Chille Jr. (Night Moves, KC) Chille Jr. Chilla kao ljubitelj svega onog dobrog, partygoer i onaj koji je inauguralni nastup imao tako davne 2000. u legendarnom varaždinskom EX-u tvoj je vođa parade kroz noć na jezeru. Godine su ga gledale kao urednika i voditelja emisije elektroničke glazbe Night Moves od 1999. do 2002. na koprivničkom radiju Drava, a emisija se vraća u audiosferu 2011. kao jednomjesečni glazbeni punkt na Framed FM u obliku podcasta. Podrška su iznova Baseline, Sylph, Gogolesko, a warm up temperaturu diže Blays, mlada nada hrvatske underground scene iz Jastrebarskog.

 
21. svibnja u Enygmi još jednom zaglušujuće šumimo na novom Šumu na Umu  w/ Zorools ex. Chani Brawo (Juicy Stereo, KC). Koprivničanin do srži, zaplakao je prvi puta 1985. Već 15. godina donijela je fascinaciju elektroničkim i kreće u istraživanje. Uskoro ga je ekipa iz kvarta zvala na privatna događanja, a krajem 2009. samopouzdanje izgrađeno na ovim privatnim partyjima nalazi svoje mjesto za pultom kluba. Brži house i techno koji vrti slijeva se 2010. u program House Spank! koji se održava pune 4 godine. No balansiranje između house i techno niti rezultira ipak priklanjanjem techno ljubavnici, gasi House Spank! i 2014. započinje sočni Juicy Stereo, koji stoji kao naziv projekta iz kojeg se krije organizacija evenata te radio emisija koja se trenutno emitira na 2 radio postaje. Podrška je još jednom u rukama Baselinea i ovoga puta Sylph i Gogolesko se manifestraju u dualnom izdanju Emphatic Affinityja, dok nas zagrijava mladi Zagrepčanin Niđo Brown.

 
Posebno prstolizno i uhu ugodno kraj jezera plešemo 28. svibnja. kada se nakon 4. mjeseca izbivanja u Enygmu vraća gospodin među DJ-ima Mr. DJ Dario koji se poigrao svjetlom i mrakom na prvom Sila Se Budi partyju u jednoj petosatnoj vožnji elektroničkim. Podij zagrijavaju i hlade kao orijentiri i dalje vrijedni rezidenti, a Dario sam najavio je da će biti show.

 
Prijatelji i poznanici povezani glazbom okupiti će se 14. svibnja na jedinstvenoj lokaciji gdje jezero Lapovac blizu Našica susreće šumu na La La Landu. Tijekom dana okoliš će zavibrirati uz zvukove duba i reggaea Slavonija Vibes Syndicatea, a organizirana je i zajednička radionica izrade velike skulpture od drveta, uz pratnju osječke Regeneration ekipe. Za sportski duh, tu je odbojka na pijesku.

 
Koprivničani, Koprivničanke i svi spremni na mali road trip u subotu 11. lipnja, od devet uvečer, parkiraju stopala kraj jezera Šoderica. Do nedjeljnog svitanja za pultom će se izmijeniti praška dama Ladida, a podršku maskuliniteta daju Seraphim Codex, F.O.R.M. Live, Shi Pe, Sasha Delimar, Limex i Ivan Simonek.

 
Danima od 20. do 22. lipnja zagrebačko more aka Jarunsko Jezero oko sebe okuplja mase na novom, 11. po redu, InMusicu. Plešemo uz Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas & The Kwashibu Area Band, The Bambi Molesters,Orkesta Mendoza, Monoswezi, Shearwater, My Baby, Nikki Louder, FùGù Mango, Gustafi, Gretta, Chui, Žen, Spleen G, The Haze…

 
Jezero Jošava od 24 do 25. lipnja tako postale lokacija beata na Jošava Open Air festivalu. Jošava već čitavo desetljeće pleše u zvucima elektroničkog i jutra se čekaju na njenim obalama, a ove godine s nama su Goran Emkić iz susjedne nam BIH, i domaći momci Fixell, Hudi & Lukaku, Ervin Mandari, Milex i Promde.

 
Kraj srpnja rezerviran je za jubilarno peto izdanje MoDem festivala u Primišlju s golemim line-upom i novim terminom održavanja. Od 25. do 31. srpnja iznova se odvija prekrasna festivalska priča za one koji ne prihvaćaju svijet kakav jest već vide alternativne načine postojanja koji ispunjavaju cijeloga tebe. Sudeći prema prošlogodišnjem izdanju koje je bilo rasprodano i ovoga ljeta će se tražiti karta viška.

 
Orahovica, ne ona koju eksaš ne rubu mračnog šanka ili kad ti rođo ulije tri puta i očekuje da sve popiješ, već ona koja cvate oko Orahovečkog jezera od 4. do 7. kolovoza za sada ima 25 žanrovski razmazanih lineupaša među kojima su Plastic Knives Live, Beat Busters, Blaw Blaw, Revolt DJ's Bassinga!, Ervin Mandari, a očekujemo ih još. Skok na službeni event ovdje.

 
Pa eto, kažu oni koji znaju da tiha voda brege dere, pa da parafraziramo –  glasni partiji kraj tihe vode deru bubnjiće. Poderi koji s nama u ovim proljetno/ljetnim eskapadama. Tecite dalje zadovoljni i sretni. Enjoy!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2