Skip to main content
  • alt
  • 12.07.2014.

Počeo Ultra Europe festival

Ultra Europe, najveći festival elektronske glazbe u regiji, počeo je jučer popodne na splitskom Poljudu, a na njemu će nastupiti više od 50 izvođača iz 75 zemalja svijeta.

 
Očekuje se da će Festival tijekom tri dana održavanja u Splitu i četvrtog na Hvaru posjetiti 150 000 ljudi iz 120 zemalja svijeta. Program, koji će trajati 85 sati, prati se na ekranu od 700 četvornih metara. Brojnu publiku, koja se okupljala danima ranije u kafićima na Zapadnoj obali, gradski su autobusi prevozili do poljudskog stadiona. Na stadionu se već do prvih večernjih sati okupio veći broj ljudi.
 
alt
 
U gradu su iznajmljeni gotovo svi smještajni kapaciteti, pa su posjetitelji Ultra festivala smještaj nalazili i u udaljenijim gradovima.U ovih nekoliko dana u splitsku će zračnu luku sletjeti više od 300 zrakoplova, koji će u grad podno Marjana dovesti ljude iz svih dijelova svijeta kako bi uživali u tehno glazbi pod splitskim vedrim nebom. Kafići i restorani imaju dozvolu gradske uprave da za vrijeme Ultra festivala mogu duže raditi, što su svi iskoristili i svoja vrata širom otvorili mladoj populaciji ljubitelja elektronske glazbe.
{youtube}Lx26xgiOaH4{/youtube}
 
Splitska je policija do 21 sat u postaju privela deset osoba, među kojima ima i stranih državljana, većinom zbog pijanstva i narušavanja javnog reda i mira. Posla imaju i dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći, koje u većem broju dežuraju oko stadiona. Ovogodišnji Ultra festival u Splitu se održava 11., 12. i 13. srpnja, te četvrti dan 15. srpnja u Hvaru. Na njemu će među ostalim nastupiti Afrojack, Diplo, Dillon Francis, Goldiggers, Goldfish i Justin Oh. Spomenimo kako Ultru Europe možete pratiti i uživo ovdje.
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2