Skip to main content
  • queer zagreb
  • 20.04.2012.

Počinje maratonski Queer party

Poseban naglasak festivalskog programa Queera i ove je godine stavljen na sedmodnevni party maraton.

Piše: 

Naslovna foto

queer zagreb

Od 23. do 30.4. održava se deseto i ujedno posljednje izdanje festivala Queer u Zagrebu. Svih sedam dana festivala trajat će party maraton u Hotspotu, dok će se rođendanski party Queer.hr-a odigrati u Jedinstvu 28. travnja uz PussyFaggot u glavnoj ulozi.

Queer.hr je još prošle godine ugostio jedinstvenu pojavu na svjetskoj sceni: PussyFaggot njujorškog clubbing vizionara Earla Daxa. PussyFaggot ove će godine nastupiti u većem prostoru dvorane Jedinstvo. Posjetitelje očekuje stand-up, ples, drag i live nastupi koji će pokazati kako clubbing ne mora biti samo na relaciji DJ-a i plesnog podija!

PussyFaggot line-up čine: Jonny Woo: kralj(ica) londonske drag scene pjevat će razdragane queer himne; Colin Self: tehničar za obuzdavanje roda, seksualnosti i popratnih identiteta u transkulturalnom tijelu; Gio Black Peter: testirati će vlastitu psihofizičku izdržljivost pjesmom i plesom; Shane Shane: medvjed s američkog Srednjeg zapada izazvat će bijes i ushit; Eyes Wide Drag: drag king kolektiv iz Rima; M. Lamar: mračni i bizarni kabaret performans kakvog bi se posramio i David Lynch te neponovljiva Lady Miss Kier: DJ set jedne od glazbenih ikona koju se pamti kao vokal Deee-Litea. Večer će dodatno pojačati ZbeLeTron DJ kolektiv, a ako vam ne bude dovoljno svaku večer u Hotspotu održavat će se postizvedbena party druženja.

Ne zaboravite da osim partijanja u ukupno osam festivalskih dana, u zagrebačkim izvedbenim prostorima imate priliku pogledati koreografe i plesače iz raznih djelova svijeta, te filmski dio programa koji nikako nije namijenjen isključivo homoseksualnoj publici, jer riječ je o iznimnim ostvarenjima i izvan kategorije ovih ili onih pripadnosti.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk