Skip to main content
  • 6.07.2023.

Rave The Planet pod upitnikom svega dva dana prije početka parade

Nasljednik Love Paradea proživljava turbulentne posljednje dane priprema uoči početka parade

Piše: 

Prošlog ljeta, Rave The Planet je oživio tradiciju Love Paradea i na ulice okupio više od 300 tisuća ljudi. Drugo izdanje Rave The Planeta na rasporedu je ove subote 8. srpnja. Uspješna reinkarnacija Love Paradea dala je vjetar u leđima organizatorima da podignu ljestvicu za drugo izdanje no svega nekoliko dana prije početka parade uslijedili su problemi.

Početkom tjedna, organizatori su priopćili da je parada pod upitnikom zbog nedostatka osigurane medicinske skrbi za vrijeme povorke. Kako navode Malteser Sanitätsdienst su neočekivano otkazali svoje usluge, ali se svim snagama radi na pronalasku rješenja kako bi se parada održala.

S obzirom kako je Rave The Planet neprofitna organizacija, Dr. Motte se obratio prijateljima, pratiteljima i posjetiteljima kako bi osigurali dodatna novčana sredstva kroz donacije te na taj način olakšali pronalazak zamjenskog rješenja za medicinsku pomoć na povorci. Kako Dr. Motte navodi, Rave The Planet je imao budžet od 100 tisuća eura, no za potrebe plaćanja privatne medicinske skrbi na paradi, troškovi će biti veći od 250 tisuća eura.

Iako svega dva dana prije početka parade, postoji upitnik na Rave The Planetom, prema posljednjim informacijama sve bi trebalo ići po planu. Organizatori su prijavili događaj policiji te očekuju više od 300 tisuća posjetitelja. Od drugih interventnih službi, vatrogasci su potvrdili svoj dolazak na paradu te se sad samo čeka razrješenje pitanja medicinske skrbi.

Posljednju službenu vijest organizatori Rave The Planeta su objavili nešto ranije danas, kada su pozvali posjetitelje na akciju čišćenja dijela Berlina u nedjelju kuda će povorka proći.

Usprkos novonastalim problemima, program bi trebao početi u subotu u podne, a trajat će otprilike do 22 sata. Poznata je i ruta koja će partijanere voditi ulicom između Brandenburških vrata i Stupa pobjede. Potvrđena su i brojna imena koja će drmati s kamiona poput Alex Stein, Alan Oldham, Anja Schneider, Dr. Motte, Jam El Mar, Joyhauser, Juliet Sikora, Klaudia Gawlas, Mha Iri, Nakadia, Noemi Black, Patrik Berg, Simina Grigoriu, Sept, Vanessa Sukowski ,Westbam…

Rave The Planet je također objavio i ovogodišnju himnu parade koja je dobila ime po motu “Music Is The Answer”. Na terenu je naš suradnik Tonko Mikulandra koji će nam slati fotografije i videa ukoliko se parada ipak održi.

Poziv za donacije je u nastavku…

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2