Skip to main content
  • 24.05.2018.

Šesti puta bliješti Lighthouse Festival na Lanterni!

Svjetionici stoje kao putokazi, kao svjetla nade u nemirnom mraku, kao naznake obala doma gdje se vraćaš u sigurnost nakon dugih putovanja, svjetlosne sirene koje zovu kroz magle da bi sve izgubljeno bilo nađeno.

Piše: 


Baš po ovim rasvjetnim stanovnicima hridina nazvan je boutique festival koji u svom 6. izdanju, LHF18, baca svjetlo na Lanternu, sasvim magičan poluotok u blizini Poreča, ne bi li u intimnoj atmosferi okupio 4000 biranih srca.

Nezainteresirani za velike pompe, goleme profite, kapitalističko-medijska porobljavanja glazbe i iskustva, namjerno odlučuju zadržati ga malenim i nude 20 nasumičnih pop-up evenata i 24/7 program za pet dana predljetne eksplozije, od 30. svibnja do 3. lipnja, kao zagrijavanje za festivalsku sezonu.
{youtube}cyVcsjbCaYg{/youtube}

Ovogodišnja inačica rasprodana je u 20 sati unutar zatvorene zajednice entuzijasta koji cijene kvalitetu kao primarnu direktivu onoga čemu poklanjaju vrijeme i festival je rastao po principu "prijatelj od prijatelja od prijatelja". pa prijatelji festivala i njihovi prijatelji ovoga proljeća uživaju u 140 imena s elektroničkog vrha uključujući umjetnike kao što su Moodymann, Dj Bone, Honey Dijon, Francesco Tristiano P:anorig, debi b2b set Avalon Emerson & Or:la kao i HVOB live, Special Request, Etapp Kyle i mnogi drugi, a biti će tu i showcasea iz Napulja (Periodica) i LA-a (Lovefngers, Heid Lawden & Alison Swing).

Kao novost se nameće i novi klub u kojem ulogu dizajnera zvuka preuzima Lambda Labs i Modular Lab, a kada se kakofonija neprekidnog zvuka prenaseli u bubnjić i želiš malo centriranja uvijek je ovdje i trajni ambient floor da posložiš čakre.

Novost u 2018. je ostvarenje i umesenje dugo planiranog filozofskog zaokreta kako bi akcije bile u skladu sa srcem festivala i Lighthouse Festival napokon okreće semafore na kompletno zeleno jer okoliš koji ti pruža mjesto za uživanje zaslužuje poštovanje, a ne talačku krizu održivog. Pa tako lutanja i istraživanja kasnije, jednu godinu stariji i mudriji, s novim elanom i poletom očiju usmjerenih prema svjetlima Lanterne, uživajmo u još jednom predljetnom uštimavanju na dobre vibracije. Samo svijetlite dragi naši!

Event info!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2