Skip to main content
  • kiril dzajakovski
  • 9.06.2012.

Špancirfest objavio listu izvođača

Četrnaesto izdanje varaždinskog Špancirfesta objavilo je cjelokupnu listu svojih ovogodišnjih izvođača.

Naslovna foto

kiril dzajakovski

Uz razne rock, punk, hip-hop, rap bendove naći će se tu i ponešto elektronike pa će prvi dan 24. kolovoza na stage popeti predstavnik balkanske elektronike Kiril Džajkovski koji godina uspješno spaja makedonski etno sa elektronikom. Danas je jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih glazbenika (elektroničke glazbe) sa ovih prostora. Njegov jedinstveni stil koji podrazumijeva kombiniranje elektronike i makedonskog etna, u kojemu se mogu čuti glazbeni stilovi i utjecaji cijeloga Balkana, a datira još od devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Kiril često surađuje sa drugim glazbenicima, pa tako se njegove stvari mogu, između ostalog, čuti i u brojnim kompilacijama (Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet -Renegade Soundwave, Nathan Coles i mnogi drugi).

{youtube}qVtFzbJe9os{/youtube}

Četrnaesto izdanje Špancirfesta održava se od 24. kolovoza do 2. rujna u Varaždinskoj gradskoj jezgri, a osim Kirila najavljeni su Partibrejkersi i Disciplin' A Kitschme, Leningrad Cowboys, Kulturshock, Gustafi, Zadruga, Edo Maajka, Dječaci, Hladno pivo, Elvis Jackson, Dubioza Kolektiv, Postolar Tripper, Flogging Molly, Cold Snap, Svadbas i mnogi drugi. Detalje provjerite na službenoj stranici Špancirfesta.

Cijena ulaznica za glavnu festivalsku pozornicu Stari grad iznosi 30 kuna za dnevnu ulaznicu; vikend ulaznica (petak, subota, nedjelja) iznosi 60 kuna i festivalska 150 kuna.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk