Skip to main content
  • umf 2013
  • 12.11.2013.

Stigao aftermovie, a kreće i prodaja ulaznica za Ultra Europe

Festival Ultra Europe, koji se ovog ljeta održao u Splitu i na otoku Hvaru, dobio je i svoj službeni aftermovie, a otkriven je i datum početka prodaje ulaznica za drugo izdanje.

Naslovna foto

umf 2013
 
Najiščekivanije događanje ljetne sezone, najveći festival u regiji, najznačajnija investicija u turizmu u Hrvatskoj… Sve su to optimistične najave koje su pratile festival Ultra Europe, a on ih je već u svom premijernom izdanju u potpunosti opravdao pa i premašio, a novo će u 2014. godini, koje će se održati od 11. do 13. srpnja u Splitu, sudeći prema najavama o više festivalskih dana i većem broju izvođača, biti još impresivnije. Naime, Ultra Europe je, sukladno rezultatima i podacima o gospodarskom i turističkom prometu te broju posjetitelja, najveće međunarodno događanje u povijesti Hrvatske.
 
Organizatori, kako su otkrili na danas održanoj tiskovnoj konferenciji, vjeruju kako festival može u sljedeće četiri godine pridonijeti hrvatskom gospodarstvu s čak 500 milijuna kuna prihoda od turizma te privući više od 150 000 posjetitelja godišnje u Split. Upravo se iz tog razloga organizatori nadaju kako će i u narednim izdanjima moći računati na podršku hrvatske Vlade, Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, domaćina festivala. 
 
"Najave uoči festivala Ultra Europe su bile optimistične, znali smo da u Split dolazi jedno od najvećih glazbenih događanja u svijetu, no sve nas je ugodno iznenadio nezapamćeni interes koji je za festival dolazio iz svih dijelova svijeta. Organizatori su napravili odličan posao pa je festival već u svom premijernom izdanju prošao bez ikakvih problema, a ponosan sam što je grad Split bio domaćin i partner u ovako važnom projektu te tako pridonio njegovom uspjehu. Uvjeren sam kako će sljedeće godine biti još bolje, s još više posjetitelja te turističkih i gospodarskih koristi za Split i cijelu županiju, a sve će službe i sljedeće ljeto biti na raspolaganju organizatorima", rekao je  splitski gradonačelnik Baldasar.
{youtube}Rq_KorKljqw{/youtube}
 
"U pripremama festivala Ultra Europe, koji je ujedno i jedino europsko događanje Ultra Worldwide, zadali smo si visoki cilj – već na premijerno izdanje dovesti najznačajnije i trenutno najpopularnije izvođače kako bismo posjetiteljima jasno pokazali da ih očekuje najbolji ljetni provod. I mislim da smo u tome uspjeli – čak 24 izvođača koji su nastupili na splitskim i hvarskim festivalskim pozornicama su na listi TOP 100, a 6 su svoje mjesto našli u TOP 10 najboljih DJ-a na svijetu. Uz to, tri pjesme koje su bile izvedene na festivalu kasnije su bile u TOP 10 na svjetskim i hrvatskim top ljestvicama. S tim trendom nastavljamo i sljedeće godine, tako da već sad mogu najaviti da će već prva objava u line-upu itekako zadovoljiti različite ukuse ljubitelja glazbe", izjavio je Joe Bašić iz tvrtke Adria MM Produkcija.
 
Early bird ulaznice možete kupiti od četvrtka, 14. studenog, po cijeni od 75 eura (otprilike 570 kuna) za tri festivalska dana u Splitu na službenoj stranici festivala.

{jcal_latest eventid=4832}

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.