Skip to main content
  • alt
  • 6.06.2014.

Stiropor, novi ljubljanski festival

Stiropor je novi novcati ljubljanski festival koji će u dva tjedna na osam lokacija svojim posjetiteljima ponuditi više od 40 izvođača, a izdat će i kompilaciju.

 
Stiropor počinje već sljedećeg vikenda, 13. lipnja, i traje sve do 28. lipnja, a festivalska se zbivanja odvijaju na trgu SEM, u Gali Hali, KCŠ- u, Tiffanyju, Monoklu, Channelu Zero, Bikofeju i u Urban Roofu dok vas glazbeno govoreći očekuje sve od gitarističkih rifova pa do čudnovate elektronike.
{youtube}QtRpJtoebTQ{/youtube}
 
U Ljubljanu tako stiže Dean Blunt, autor albuma “The Redeemer”, albuma godine po FACT Magazineu. Iz Sirije dolazi pjevač Omar Souleyman koji je osvojio brojne festivale nove glazbe, a čiji je posljednji album producirao Four Tet. Da na Stiroporu ima i bassa, pobrinut će se Om Unit kojem je nedavno izašao EP na kultnome labelu Metalheadz.
{youtube}lVlgMEFu1PI{/youtube}
 
Bassom natopljena je i produkcija pjevačice i producentice Jessy Lanze, štićenice Hyperduba. Eklektična njemačka DJ-ica, rezidentica Golden Pudla, Helena Hauff također je među izvođačima, a svoje umijeće pokazati i dvojac Leon Vynehall i A1 Bassline u sklopu zajedničkog projekta Laszlo Dancehall.
{youtube}vBIVet7QPAE{/youtube}
 
Tu su i  grime producent Visionist te beatmaker Mo Kolours, a kompilacija “Stiropor Vol. 1” pak donosi presjek glazbe DJ-eva i producenata koji predstavljaju dio povijesti lokala Bi Ko Fe. Cijene ulaznice se kreću od 5 do 27 eura ovisno o eventu, a detaljne informacije potražite na službenoj stranici festivala.
{youtube}Ui8C6mbsTPE{/youtube}
 
Popis izvođača:
Dean Blunt
Jessy Lanza
Om Unit
Laszlo Dancehall (Leon Vynehall & A1 Bassline)
Visionist
Mo Kolours
Helena Hauff
Jimmy Barka Experience
Las Kellies
Kalu & Crystallines
Ichisan
Sunny Sun
Bakto
Borka
Dado
Loutseau
Žiga Murko
Your Gay Thoughts
All Things
A Skitzo
Lavka
Dulash Der DJ
Gregor Zemljič
Stojan
Krilc
Dojaja
Boomhauer & Donkeyhorse
Levanael
Felis Catus
Schrauff
Selektor Dinarid
Mique
Soft Skin Son
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2