Skip to main content
  • 21.02.2012.

Sziget festival 2012

Sziget festival koji se održava od 6. do 13. kolovoza na Óbudai Otoku u Budimpešti objavio je nekoliko novih izvođača.

Piše: 

Naslovna foto

Sziget Festival


The Vaccines – vjerojatno najbolji prošlogodišnji indie izum; Magnetic Man – legendarni vladari dubstepa; Two Door Cinema Club; Steve Aoki; Axwell; Beatsteaks; dEUS; Ministry; Bebel Gilberto; Caro Emerald i mnogi drugi.

Artwork, Benga i Skream udružili su snage i osnovali legendarnu Magnetic Man formaciju i izdali zajednički studijski album 2010. koji je donio nevjerojatan uspjeh. 3 u 1. je uvijek dobra kombinacija, tako da očekujemo odličnu gažu na Szigetu.

Steve Aoki ima japanske korjene, živi u Kaliforniji, a njegov album prvijenac „Wondeland“ izdan je u siječnju. Osnivač i vlasnik Dim Mak Recordsa iza sebe također ima veliki broj remiksa za imena poput Jusitce i Franz Ferdinand. Već dugi niz godina nemoguće je zamisliti liste top DJ-eva DJ Magazina bez AxwellaTwo Door Cinema Club je jedan od najobožavanijih britanskih indie bendova. Opušteni i „guitar-centric“ vole koketirati i sa elektroničkim izričajem, a trenutno rade na svojem drugom studijskom albumu.

Sintisajzeri i gotovo mašinski gitarski riffovi, nevjerojatan tempo i industrial metal, to je ono što trebate znati o Ministryju, koji su nakon 3 godine stanke izdali novi album i spremni su još jednom oduševiti.

Biti će interesatno vidjeti koje će izvođače bookirati Terraneo, pošto se održava u isto vrijeme kao Sziget.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.