Skip to main content
  • alt
  • 28.05.2014.

Terraneo ide dalje

Terraneo Festival itekako je živ te u sklopu projekta Terraneo Summer Break 2014 ovoga ljeta u Šibenik ponovno dovodi velika imena svjetske glazbe.

 
Terraneo Summer Break održavat će se na ljetnoj pozornici upravo obnovljene tvrđave sv. Mihovila u središtu Šibenika. Terraneo će u sklopu ovog projekta organizirati tri koncerta, od lipnja do kolovoza ove godine, a seriju će u subotu, 21. lipnja,  otvoriti velikani svjetske elektronske glazbe, sastav Thievery Corporation.
 
Njihova glazba sinonim je za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih glazbenih pravaca poput duba, acid jazza, reggae glazbe, bossa nove, orijentalnih utjecaja s lounge i downtempo estetikom. Pjesme poput “Lebanese Blond” ili “State of the Union” postale su mnogima od nas dio fonoteke i pretvorile se u simbole razumijevanja cijele jedne generacije, čemu smo mogli svjedočiti i na njihovom legendarnom nastupu na Terraneo Festivalu 2012. U šesnaest godina svog postojanja, prije koliko je dvojac Rob Garza i Eric Hilton u Washingtonu osnovao Thievery Corporation, taj sastav je postao jedno od najvažnijih i najutjecajnijih imena na elektronskoj sceni do danas.
{youtube}nq0ESlJhvBM{youtube}
 
A upravo je spomenuti Rob Garza, inače DJ/glazbenik i suosnivač Thievery Corporationa, jedan od investitora Terraneo festivala te njegov umjetnički ravnatelj. “Zaljubio sam se u Šibenik i Jadran kada smo nastupali na Terraneu 2012., a što je još važnije, osobno i profesionalno sam se povezao s pozitivnom energijom Terranea. Bio sam jako uzbuđen i počašćen kada sam bio pozvan da postanem dio Terraneove obitelji te sam do sada stvarno uživao igrajući svoj dio iza kulisa. Kroz Terraneo Summer Break želimo u prekrasan ambijent tvrđave sv. Mihovila dovesti svjetski poznata glazbena imena i predstaviti ih šibenskoj publici u posebnoj i intimnoj atmosferi pod zvijezdama“, riječi su Roba Garze.
{youtube}jmS1-BHrPdo{/youtube}
 
A na temu budućnosti festivala Terraneo u Šibeniku, gradonačelnik dr. Željko Burić navodi:  “S organizatorima festivala zajednički radimo na osiguravanju lokacije za nastavak Terranea, u njegovom punom festivalskom izdanju, od ljeta 2015. Vjerujemo kako ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci definirati novu lokaciju Terranea na kojoj će najveći šibenski glazbeni festival nastaviti svoj rast i razvoj. Također, pozdravljamo ovogodišnji projekt Terraneo Summer Break 2014 zahvaljujući kojem će Šibenik ponovno ugostiti velika imena svjetske glazbe, čije objave s nestrpljenjem očekujemo.“
 
Da podsjetimo, Terraneo festival održava se u Šibeniku od 2011. godine i do sada je ugostio najveća imena svjetske glazbe kao što su: The Prodigy, The Roots, The XX, Thievery Corporation, The National, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Disclosure te mnoge druge. Zbog svoje pozitivne atmosfere i programa ekologije i društvene odgovornosti, festival je do sada dobio mnoštvo nagrada i priznanja kao što su DM Green City Grand Prix za projekt s najboljim utjecajem i primjerom ekološkog programa s porukom zaštite okoliša i održivog razvoja te Nagrada grada Šibenika. Terraneo je bio izabran za najbolji hrvatski festival 2011. i 2012. prema Muzika.hr glazbenom portalu; također je 2012. ušao u Top 10 europskih ljetnih festival prema The Daily Telgraphu i Forbesu te među 5 novih svjetskih festivalskih lokacija prema Net-A-Porter magazinu. A nakon posljednjeg izdanja 2013. godine, osvojio je nominaciju za Najbolji festival srednje veličine te nominaciju za Green Operations Awards u organizaciji „Yourope“ europske festivalske asocijacije.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk