Skip to main content
  • terraneo
  • 12.04.2012.

Terraneo najavio drugi dio izvođača

Terra, Aqua i Aero pozornice pune satnicu novim imenima. The Roots, Parov Stelar, Aeroplane samo su dio popisa.

Piše: 

Naslovna foto

terraneo

Iako je press konferencija za drugi dio izvođača ovogodišnjeg Terraneo Festivala još u tijeku, poznato je da u glavna imena festivala spadaju The Roots, američki bend idealan za live nastupe u kojima hip-hop, neo soul i rap glazbu u njihovoj interpretaciji savršeno dolazi do izražaja. The Roots su dosad izbacili 10 albuma od toga čak  dva u protekle dvije godine.

Među glavnim imenima našao se i dugoočekivani austrijski Parov Stelar bend koji već duže ima želju nastupiti u Hrvatskoj i bilo je neminovno da na Terraneu nađe svoje mjesto. Njihovi koncerti najčešće su mjesecima unaprijed rasprodani, deklariraju ih predvodnicima elektro swing pokreta, a u Šibenik dolaze u sklopu promotivne turneje Stelarovog petog albuma koji će biti objavljen 20.travnja.

{youtube}7fkOqXAHLKQ{/youtube}

Izdvojili bi svakako i Aeroplane, nekad duo danas samo Vito de Luca, talijansko-belgijski producent koji je dosad remiksirao Grace Jones, Friendly Fires i Sebastiana Telliera, dok u svojim izdanjima kombinira elektroniku 80-ih i filmsku glazbu.

{youtube}ldOLD3a_vro{/youtube}

Najavljeni su još i engleski bend The Vaccines koji već imaMTV nominaciju za najbolji novi bend te Brit Award nagradu kritike te redom Stephen Malkmus & The Jicks, Future of the Left, Tuneyards, Dan Mangan, Max Tundra, Kandžija, Erotic Biljan and His Heretics, Jarboli, Ola Horhe i The Toronto Drug Bust.

Ovogodišnji Terraneo Festival traje dan duže; od ponedjeljka 6. kolovoza do subote 11. kolovoza. Festivalski kamp za ovu godinu udvostručio je smještajni kapacitet.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk