Skip to main content
  • 15.07.2022.

Tvorac house labela Power of Love Records pokreće festival u Dubrovniku

Prije gotovo 30 godina Ron D 8 Lim osnovao je diskografsku kuću "Power of Love Records" u Švicarskoj

Piše: 


Ideja je bila napraviti izdavačku kuću koja bi obuhvatila sve žanrove plesne glazbe u to vrijeme. The First Productions bio je singl koji je producirao duo "POZ.IT.IV.E" s pjesmom "Think" na kojoj se nalazi Južnoafrička pjevačica Dorothy Cox. Na A-strani bile su Acid Jazz verzije, a na B-strani House verzije.

Ovaj prvi singl pokupio je Best Swiss Distributor Soundservice koji je ukupno prodao više od 44 000 primjeraka. Drugi singl producirao je legendarni švicarski DJ-producent Dani Lerouge pod aliasom "INSIDE LOOPS". Pjesma "Night Grooves" bila je čisti house glazbeni singl, koji se prodavao čak i bolje od prvog izdanja, preko 67 000 primjeraka. The Thrive od ove nove izdavačke kuće također zbog novog žanra house glazbe u to vrijeme, etiketa je predstavljala švicarske glazbene izdavače na Midemu, međunarodnoj i najvećoj svjetskoj glazbenoj konvenciji u Cannesu.

Ovo veliko iskustvo navelo je Ron D 8 Lima da izveze Power Of Love Records u SAD i New York City. Nakon više od 2 godine putovanja naprijed i nazad u SAD Ron D je odlučio stvoriti Power Of Love Productions i Danija preuzeo u Švicarskoj.

New York City pružio je prijeko potreban poticaj i inspiraciju za proširenje Power Of Love ne samo u glazbi – već kao  i u klupskoj industriji. Stvaranje događaja u zloglasnom TUNNEL najvećim klubovima u New Yorku i brojnim drugim kao što su Vinyl, System, Twilo (bivša tvornica zvuka) da spomenem samo neke.

Power Of Love Productions je surađivao imenima kao što su Sandi B, Barbara Tucker, Roger (S)Sanchez, Todd Terry, Francois Kerworkian, Loleatta Holloway, Roy Davis Jr., Terri Hunter i Victor Simonelli da spomenemo samo neke.

Neki vrhunci u ranim godinama NYC-a, odabrana je pjesma "Wait No More" koju su producirali Dani Lerouge & Ron D 8 Lim a objavio Frist Choice Records na kompilaciji koju je objavio Chrysialis, promovirao EMI i distribuirao Sony Music.

Od 1995. Power Of Love Productions raste i uključena je u glazbene, klupske, zabavne, umjetničke i modnu industriju. Power Of Love Productions stvorio je preko 1000 velikih događaja u Švicarskoj, u SAD-u, u gradovima New Yorka, Detroit, Zurich, Miami, Los Angeles, Chicago, Las Palmas (Kanarski otoci) i Hrvatska.

Godine 1997. Power Of Love Productions preselila se na svoju stvarnu lokaciju na Floridu. Godine 2007., zbog cijele promjene glazbene industrije koja je prešla s vinila, kazeta i CD-a na MP3 i digitalno izdavaštvo Power Of Love Productions ponovno je pokrenut kao digitalni label, stvaranje glazbe i događaja te tvrtka za razvoj međunarodnih umjetnika.

Godine 2010. Power Of Love preuzeo je glavni nezavisni distributer Believe Digital koji je sadržaj katapultirao globalno uključujući sve uključene zemlje i teritorije, na svim kontinentima i na svim digitalnim glazbenim platformama, kao što su Apple Music, Amazon, YouTube, Spotify, Beatport, Deezer, MTV (Italija) i mnogi drugi.

Katalog produkcije Power Of Love narastao je na gotovo 1000 zapisa i pjesama koje se objavljuju i izdaju otkad je došlo do ponovnog pokretanja i s preko 40 umjetnika, koji dolaze iz Japana, Brazila, Francuske, Italije, UK-a i SAD-a.

Label je također dosegao nekih TOP 200 Itunes Dance Charts u Kanadi, kao i top 100 Urban Charts, Top Ten House, Electronica & Dance Top liste u Skandinaviji, kao i Top 200 Itunes Dance Top liste u Bugarskoj.

Nakon 29 godina postojanja, Power Of Love Productions nastavlja širiti svoj katalog i nastoji uključiti novitete kao što su NFT.s u bliskoj budućnosti.

Power of Love ove godine organizira drugo izdanje festivala Spazm in the Multiverse koji se održava od 29. do 31. srpnja u dubrovačkim Lazaretima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na Entrio, a line up je slijedeći:

Victor Simonelli (USA)
Mike Agent x Clark (USA)
Ron D 8 Lim (USA)
Andy Compton (UK)
B – Side (USA)
Igor
DJ Ivess
DJ Zeko

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2