Skip to main content
  • 3.07.2020.

Unlocked je prvi festival uz mjere fizičke udaljenosti u Sjevernoj Irskoj

U pripremi je glazbeni festival uz mjere fizičke udaljenosti za kolovoz, a smatraju da će biti sigurniji nego odlazak u supermarket

Piše: 


Toplinske projekcije, dnevna ograničenja alkohola i kolibe za izolaciju samo su neke od mjera planiranih za Unlocked, niz događaja koje je organizirao Sjeverno-irski festival Stendhal.

Trodnevni je događaj bio prisiljen promjeniti svoje početne planove za datume od 6. do 8. kolovoza, ali sada je osmišljeno ono što je nazvano "prvim takvim festivalom u povijesti Sjeverne Irske".

Rasprostire se tijekom više vikenda s prvim datumima potvrđenima od 21. do 22. kolovoza i od 28. do 29.8 i potom prva tri vikenda u rujnu. Unlocked će se održati na površini velikoj 30 hektara u Limavadyu. Organizatori kažu da će ovo svakom posjetitelju festivala ponuditi prosječni prostor od 413m² na temelju planirane posjećenosti od 500 ljudi.

Parcele kampa iznosit će 8m x 8m, uz ograničenje od dvije osobe po šatoru, dok će fizičko distanciranje postavljeno na dva metra, biti moguće smanjiti na jedan metar, ovisno o savjetima vlade. Taj dio bit će postavljen oko mjesta održavanja festivala, zatim na festivalskoj areni i na mjestima gdje se nalaze dobavljači hrane.

Na lokaciju se ne smije donijeti alkohol, a posjetitelji će biti ograničeni na konzumaciju između šest i osam pića dnevno, a svako od njih mora se kupiti pomoću tokena. Toaleti će se čistiti nakon svake uporabe, a medicinske izolacijske kolibe bit će dostupne svima koji razviju simptome Covid-19 dok su na festivalu.

Organizatori napominju da su svi ovi planovi "u potpunosti podložni ograničenjima uslijed eventualnih propisanih mjera karantene".

Direktor festivala Ross Parkhill:Uvjereni smo da smo smislili plan događanja koji će odlazak na glazbene događaje na otvorenom učiniti sigurnijim od odlaska u supermarket."

„Bit ćemo u suradnji s lokalnim vijećem, policijom, vatrogasnom službom i službom hitne pomoći kako bismo osigurali da smo pokrili sve što je potrebno i kako bi se to moglo odnositi na socijalnu distanciranje i zdravlje i sigurnost. Line up i info oko ulaznica će biti objavljen danas tijekom dana.

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2