Skip to main content
  • 11.08.2017.

Velvet festival – otočna oaza zanimljivog zvuka

Velvet Festival, ta mala perla festivala domaće produkcije, direktno od ustrajnih organizatora s otoka Krka, svježeg zvuka koji se ne boji svega čega se uobičajeni hrvatski promotor pribojava.

Piše: 

U vremenu od prvog uspješnog izdanja prošle godine, do danas, apetiti su narasli, želja za boljim ove godine je iznjedrila lineup koji sliči malom odjeljku velikog Primavera Sounda u Barceloni koji je ove godine srušio sve festivalske standarde elektroničke, rock i prije svega indie scene. Mješavina internacionalnih, izrazito kvalitetnih, a žanrovsko različitih izvođača ove godine između 13.8.-16.8. možete poslušati na Krku u mjestu Punatu.

Bogati program punjen je svime čime bi ste željeli da vaše festivalsko vrijeme bude krcato. Filmske projekcije na plaži ili u gradu. Sajam ploča – sigurnost, bijeg, savršeno okruženje da razmijenite svoja razmišljanja o glazbi, nekom gostu kojeg ste čuli ili u tišini prebirate po starim i novim izdanjima nanovo popularnog vinyla. Dva boat partyja, 14. i 15.8. Od 18 – 21h taman da vas oraspolože i zagriju za plesanje do jutra.

Također, na otvaranju Velvet festivala,biti će izložba koncertnih fotografija Davida Bowiea, Franka Zappe, Phil Collinsa i Keitha Emersona iz 70-tih i 80-tih fotografa Stanleya Frgačića (koji je rodom iz Stare Bašćanske na otoku Krku), izložba ‘Zabranjeno fotografiranje’ riječke umjetnice Dorotee Škrabo kao i izložba vrhunskog street art umjetnika Mislav Lešića. Popusti na razne aktivnosti na Krku te najveća dva bonus momenta – besplatan prvi dan i besplatan kamp!

A to sve su to tek popratni događaji. Glazbenici koji će vas stvarno šarmirati i zbog kojih ćete nestrpljivo iščekivati lineup za sljedeću godinu su ovogodišnji headlineri, bendovi, glazbenici i DJevi.

LINEUP:
Vanishing Twin (uk)
Jaakko Eino Kalevi (fin)
Svemirko (hr)
Chui (hr)
Them Moose Rush (hr)
persons from porlock (slo)
Nesesari Kakalulu (slo)
At Pavillon (at)
The Immigrants (hun)
Če bo bo, če na na. (hr)
Salty Tails (hr)
Stephany Stefan (hr)
The Beans (hun)
Trip Ice (hr)

DJ's:
Ichisan (slo)
Lüle (Kompleks) (srb)
Mile Hund (Mile Voli Disko) (hr)
SZCH / f šćekić (hr)
Ana Antonova (hr)
Dulash der DJ (slo)
Zolium (hr)
Egzotika DJ's (hr)
Morikone (hr)
Bossu b2b Moare (slo)
Humbugs (live) (hun)
______________________________________________________
BOAT PARTY

14.8. -> 18 – 21 h -> Ana Antonova, Morikone, Zolium
15.8. -> 18 – 21 h -> Mile Hund (Mile Voli Disko)

Karte možete kupiti online preko Entrio.hr , u Dallas Music Shopu Rijeka te u Dirty Old Empire-u u Zagrebu.

sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju