Skip to main content
  • 21.12.2020.

20 fotki iz raja vodičke Haciende. Sezona 2006. je bila za pamćenje!

Još od kraja 80-tih priča se da je vodička Hacienda bila centar noćnog života Dalmacije

Piše: 

U doba domovinskog rata klub nije mogao djelovati, sredinom 90-tih DJ Mladen je bio rezident, a krajem 90-tih uzeo je ga jedan šibenski poduzetnik i od njega napravio carstvo za ljubitelje glamura i te alternativne glazbe poput RnB-a i elektroničkog zvuka.

14.07.2006. D and G i Ian Pooley


D and G i Ian Pooley

Klub je prvotno renoviran i nadograđen, pa je s pravom Hacienda izgledala baš kako i ime sugerira. Uloženo je mnogo u sam izgled, rasvjetu, razglas, glazbeni program, plesače, promociju, VIP uslugu, tako da ste se ulaskom u klub osjećali kao da ste na Ibizi.

04.08.2006. Axwell

Iskustvo koje je šibenski poduzetnik Denis Erceg stekao tijekom života u Parizu prenio je na Haciendu koja je 2001. okrenula novu stranicu u svom životu. Te godine Fresh Jay i D and G vode program kao Magic Grooves, a u godinama nakon ostaje samo jedna polovica dvojca D and G, koji je nažalost prošle godine tragično preminuo.

28.07.2006. Martin Solveig

Iz godine u godinu Hacienda se uzdizala i kako je techno scena padala, tako je electro-house scena rasla, a s tim u vezi Hacienda je bila predvodnik trendova i dovodila najbolja i najpoznatija imena, da bi u sezonama 2005., 2006. i 2007. bila među najboljim i najposjećenijim hrvatskim klubovima. Vodice su bile tih godina grotlo dobre zabave, a ništa lošije nije bilo ni u obližnjim klubovima Porat (Prosika) i Aurora (Primošten).

09.08.2006. Artists from Ibiza

09.08.2006. Paulette

Mi ćemo se u ovom članku orjentirati na po nama najjaču sezonu 2006. u Haciendi kada je klub ugostio preko 20 vrhunskih svjetskih DJ-a. Neki od njih su danas superzvijezde, a Hacienda im je bila jedna od lansirnih točki karijere. Gostovali su te sezone Erick Morillo, David Morales, Martin Solveig, David Guetta, Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Paulette, The Shapeshifters, Benny Bennasi, Kenny Carpenter, Ian Pooley...

26.07.2006. David Guetta

Za Davida Guettu se već tada tražila karta više…

Priča se da je šibenski poduzetnik klub prodao još krajem 2005. Sezonu 2006. je ostao odraditi kako bi novim vlasnicima pokazao kako se radi. Sezonu 2007. preuzeli su novi vlasnici. Te godine još se može reći da je Hacienda pokušavala održati brojke iz prethodnih godina zahvaljujući programskom menadžeru i našem osnivaču (Goran Tomašević), ali već je Zrće kao nova party destinacija svojom promidžbom zakucalo na vrata. Tada su gostovali Hernan Cattaneo, Axwell, Hector Romero, DJ Chus, Jamie Lewis, Kurd Maverick itd…

30.06.2006. David Morales

Odlaskom Gorana od 2008. Hacienda je počela polako ali sigurno gubiti identitet, instalirali su se razni menadžeri, rezident DJ-i i prodavači magle, ljudi upitnog morala, koji su neiskusnim vlasnicima prodavali razne priče, pa je trpila i publika i program i klub se vrlo brzo našao u problemu, manje posjećenosti, i najezde glazbe istočnjačkog melosa.

Vodice su se dobrano širile, a kuće gradile sve bliže klubu pa je zvuk diskoteke postajao sve jača smetnja obližnjim susjedima. Uslijedilo je punjenje kase, ali pad utvrde zvane Hacienda kakvu smo nekad poznavali; stalni problemi sa posjetiteljima upitnog morala rezultirali su požarima, podmetanjima, lažnim dojavama, pucnjavi kako su izvještavali brojni domaći mediji.

23.06.2006. Erick Morillo i D and G

Haciendi očito nije suđeno jer i ona u Manchesteru danas postoji samo u memoarima brojnih posjetitelja, baš kao i ova naša. Premda fizički još uvijek stoji na onom mjestu na ulasku u Vodice, danas je klub koliko znamo na prodaji na Njuškalu.

18.08.2006. Steve Angello & Sebastian Ingrosso

23.08.2006. Benny Benassi

Sve fotografije iz sezone 2006. potražite na ovom linku.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk