Skip to main content
  • 23.07.2017.

Alarmantno upozorenje iz Tisnog: Taksisti voze prebrzo i naplaćuju masno!

Klub Barbarella´s i The Garden Tisno su odmah nakon početka trećeg festivala sezone SunceBeat objavili vrlo važnu  obavijest na svojim društvenim mrežama, upućenu svim svojim gostima, a prenosimo ga u cijelosti.

Piše: 


Svjesni smo problema s taksistima u Tisnom. Neke taxi tvrtke čine sve da prevare goste; vozeći brzo i opasno, dok određeni taksisti voze pod utjecajem alkohola. To uopće nije prihvatljivo.

U našoj prvoj godini u Tisnom taksiji su stajali na ulici ispred glavnog ulaza što je bilo opasno za sve goste, pa smo im onda dopustili da uđu na parkiralište kako bi pokupili goste. Svjesni ovih gore problema, poslali smo svim taksi tvrtkama slijedeći dopis, no velika većina je to odlučila ignorirati. Stoga Vas ovim putem molimo za malo pažnje kako biste znali svoja prava dok se koristite njihove usluge:

1. Taksimetar mora biti uključen i trebate dobiti isprintani račun za usluge vožnje (prema zakonu u Hrvatskoj). Inzistirajte na tome. Putovanje od The Garden Tisno do Barbarelle iznosi 123 kune prema taksimetru, a u obratno nešto i niže jer je kraće putovanje (prema Barbarelli kad se ide zabranjeno je skretanje ulijevo, pa je put nešto duži, ali mnogi krše zakon pa skraćuju put i vrijeme da bi više gostiju prebacili)

2. Tražite sigurnu vožnju i reagirajte ako vozač vozi prebrzo. To će spriječiti da se jednog dana dogodi nesreća. (i sami smo u više navrata na putu prema Barbarelli vidjeli taksiste koji voze preko 130 na sat op.a.)

3. Imate pravo odabrati odredište. Reagirajte ako vozač odbija odvesti goste gdje žele tijekom noći. Npr samo će vas povesti do Barbarelle i to po izuzetnoj cijeni umjesto da odvede ljude u Tisno po manjoj cijeni.

Tražimo Vašu pomoć. Ako primjetite da taksi tvrtka ne poštuje pravila predlažemo Vam da fotografije registracijsku oznaku automobila. Ako imate bilo kakvih drugih sumnji ili ste prevareni kontaktirajte nas na info@thegarden.hr i kada sakupimo sve dokaze i informacije iste ćemo proslijediti lokalnoj vlasti.

Prekomjerno punjenje vozila i prebrza vožnja mogu dovesti do nezgode i to je apsolutno neprihvatljivo sa naše strane. Nadamo se da možemo zajedno promjeniti ovu situaciju.

Za sve koji ne žele ići taksijem mogu koristiti Barbarellas Shuffle Bus. Autobusi polaze između ponoći i 02h iz The Garden Tisno, a posljednji autobus iz Barbarelle kreće u 06.30 ujutro.

 

dobar house desktiop
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju