Skip to main content
  • derrick may
  • 22.06.2021.

Feljton: Aurora slavi 30 godina. Na pola tog puta vrtio je Derrick May

Primoštenska Aurora ove godine slavi 30 godina postojanja što će zasigurno biti obilježeno i partijem čim se relaksiraju mjere.

Piše: 

Naslovna foto

Derrick May


Dok se to ne dogodi zavirimo u fotogaleriju nastalu na pola puta do 30. rođendana kada je u Aurori nastupao Derrick May.

Jedan je od trojice najzaslužnijih ljudi svjetskog techno pokreta koji su isprobavali granice duha elektroničke plesne glazbe te istoj dali novi oblik i ime.

Uz Juana Atkinsa i Kevina Saundersona član je Belevilške trojke te se s pravom naziva pionirom techno glazbe.

Remek djelo iz 1987. Strings of Life producirao je pod aliasom Rhythim Is Rhythim, dok njegove radove možete pronaći i pod Mayday.

Party u Aurori dogodio se prije 15 godina, točnije 24. lipnja 2006. pod okriljem Omegaritma, čiji je osnivač Pero-Fullhouse, koji je ujedno vrtio na vinylima uz Derricka.

Aurora ima dugu povijest i zaslužna je za razvoj dalmatinske techno i house scene, te je jedan od klubova koji su kontinuirano radili na promociji elektroničke glazbe.


Kompletna fotogalerija može se pogledati ovdje.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2